Я обожнюю нестандартні поєднання смаків коли роблю закрутки на зиму. У моєму доробку варення із чорниці та малини; персики із базиліком; чорна смородина із малиною; чорна смородина із апельсином; полуниця із ревнем.
Консервую я все у маленьких баночках, з яких зручно смакувати або ж дарувати.
Рецепт груш у винному сиропі знайшла на теренах тіктоку у нашої співвітчизниці, яка працює на фермі у Швейцарії. Тобто це швейцарських рецепт. На наступний день я була вже на оптовому базарі і обирала груші.
Люди, цей рецепт скарб, а груші за ним – поєднання вишуканості, свіжості та нереальної смакоти.
Інгредієнти
Сироп:
- Біле вино – 500 гр.
- Цукор – 500 гр.
- Ванільний цукор – 20 гр.
- Вода – 2 л.
- Лимон – 1 шт.
Груші – 4 кг.
Із цих компонентів у мене вийшло 5 літрів консервованих груш. Банки повністю заповненні грушою.
Для консервування бажано обирати груші із твердою структурою. Я використовувала сорт “Лісова красуня”. Вино обрала напівсолодке мускат.
Кожну банку стерилізуємо на водяній бані десь 20 хвилин. Для стерилізації кришок треба у каструлю налити воду та покласти кришки. Стерилізувати (проварити) 20 хвилин.
Груші миємо, чистимо від шкірки. Розрізаємо навпіл та очищаємо від серцевини. Наповнюємо половинками банку.
Для сиропу у каструлю вливаємо вино, воду, додаємо цукор та ванільний цукор. Лимон нарізаємо на скибочки. Вичавлюємо сік у сироп. Шкірку також додаємо до сиропу.
Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після варимо ще 10 хвилин.
Заливаємо банки із грушою до країв.
Кладемо зверху кришку та стерилізуємо все ще раз. Для цього беремо каструлю вищу за ту банку, в якій груші і щоб вода могла сягнути до “плеча” банки. На дно каструлі кладемо натуральну тканину, наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Обережно поміщаємо банку у воду. Стерилізуємо банки при температурі 85 градусів Цельсія 30 хвилин.
Після стерилізації закручуємо кришку і перевертаємо банку догори вниз.
Після охолодження кришка має втягнутися.