Сезон кабачків найщасливіший. Спочатку ми їх смажимо із часничком, потім запікаємо, варимо, консервуємо і нарешті сушимо їх на чіпси. Згодом зберігаємо нові рецепти у фейсбук (щоб потім по них не готувати). Ділимося відерцем кабачків з друзями і втричі більшим об’ємом – із ворогами. І якщо ці всі маніпуляції ви зробили до обіду, то після – можна приготувати кабачковий кекс.
Ага, ви правильно прочитали. Сьогодні будемо готувати шоколадний кекс із кабачком. В кексі він ніяким чином не відчувається, але внаслідок водянистої структури робить його неймовірно вологим та пухким.
Інгредієнти
Тісто:
- Борошно – 160 гр.
- Какао – 30 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Цукор – 100 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Масло – 60 гр.
- Олія – 40 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Пюре кабачка – 170 гр.
Термостабільні шоколадні краплі – пригоршня.
З кабачка робимо пюре. Спочатку тремо на буряковій терці, а потім погружним блендером подрібнюємо в пюре. Вологу, яка виділилась з кабачка не відціджуємо.
Масло топимо у мікрохвильовій печі імпульсами.
У глибоку чашу для збивання кладемо пюре кабачка, цукор, яйця, олію та розтоплене масло. Перемішуємо на середній швидкості міксера.
До вологих компонентів додаємо борошно, какао, розпушувач, соду та ванільний цукор. Перемішуємо міксером на середній швидкості до об’єднання компонентів.
Форму розміром 7х25 змащуємо шматочком масла. Викладаємо тісто у форму і зверху розподіляємо термостабільні краплі.
Випікаємо у заздалегідь розігрітій духовій шафі 35 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Із середини кекса шпажка має бути сухою.