Я весь день думала, як зробити підводку для рецепту пампухів. Кожен варіант, який я створювала підходив до його опису. Такий феномен має слово “любов”.
Пампухи – це однозначно любов.
Тісто пухкеньке, скоринка тоненька та хрумка. В начинці соковиті домашні стиглі вишні, а зверху ще вершковий, шовковистий маскарпоне. І все це присипане цукровою пудрою.


Інгредієнти
Вишнева начинка:
- Вишні без кісточки – 100 гр.
- Цукор – 70 гр.
- Кукурудзяний крохмаль – 25 гр.
- Вода – 30 гр.
Тісто:
- Борошно – 250 гр.
- Цукор – 40 гр.
- Молоко – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Дріжджі живі – 15 гр.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Масло (82,5%) – 40 гр.
- Цедра половини апельсина.
Крем:
- Маскарпоне – 80 гр.
- Вершки (33%) – 120 гр.
- Цукрова пудра – 2 ст.л.
Цукрова пудра для посипки
Вишнева начинка. У сотейник кладемо вишню без кісточки (заморожену вишню – розморозити) та цукор. Ставимо на середній вогонь. Періодично помішуючи доводимо до кипіння. Проварюємо кілька хвилин.
Кукурудзяний крохмаль розводимо водою. Постійно помішуючи вишневий сироп, тоненькою цівкою додаємо крохмаль. Варимо суміш постійно помішуючи до загусання.
Начинку охолоджуємо до кімнатної температури. Пробиваємо погружним блендером, щоб зручно було начиняти пончики. Перекладаємо начинку в кулінарний мішок.
Тісто. До молока кімнатної температури додаємо дріжджі та цукор. Розмішуємо до розчинення компонентів.
У діжу для замісу тіста кладемо борошно, вливаємо дріжджову суміш та починаємо замішувати комбайном із насадкою крюк на 1 швидкості приблизно 2 хв.
Яйце розбиваємо та змішуємо виделкою. Додаємо до тіста, продовжуючи замішувати ще 2 хв.
Додаємо цедру апельсина, сіль та невеличкими шматочками масло кімнатної температури. Замішуємо тісто ще 3 хв.
Тісто має вийти гладким та еластичним. Складаємо в ручну ще кілька разів, загинаючи краї в центр.
Тісто кладемо в туж ємність для замісу. Накриваємо чистою серветкою. Ставимо на бродіння на 2 години. Готове тісто має піднятися в три рази, а при розриванні поверхні – сітчасту структуру.
Ділимо тісто на частини по 50 гр. кожна. Заготовку злегка розплющуємо долонею, а потім краї загортаємо в центр. Обминаємо, щоб утворився колобок.
Нарізаємо пергамент на квадрати. Кожна заготовку кладемо на квадратик пергаменту. Викладаємо заготовки на деко. І ставимо його в холодну духову піч на 30 хв. Така маніпуляція дасть змогу не завітрити тісто. Або ж можна накрити заготовки харчовою плівкою.
Каструлю наповнюємо до половини олією та розігріваємо її до 150 градусів Цельсія.І зменшуємо температуру, щоб пампухи могли прожаритися в середині.
Беремо заготовки за кутики пергаменту, щоб не порушити підняте тісто та занурюємо в гарячу олію. Після 30 секунд пергамент можна витягувати.
Смажимо до рум’яності з обох боків.
Готові пампухи викладаємо на паперовий рушник.
Крем. Для крему всі компоненти збиваємо міксером до пишності. Перекладаємо крем у кулінарний мішок.
Сервіруємо. За допомогою ножа робимо у пампусі дорку збоку. Обережно проводимо ножем в різні сторони, звільняючи місце для начинки.
Спочатку наповнюємо вишневою начинкою, а зверху додаємо крем. Пампухи посипаємо цукровою пудрою.