В той час, коли вся стрічка соціальної мережі наповнена відео із замісом штолена, пропоную зробити кекс.
Але не простий, хоча і не золотий.
Ми наповнимо його такою кількістю сухофруктів, що тісто радше стане начинкою, ніж основою. А ще додамо мигдальну есенцію – її аромат зводитиме з розуму з кожним шматочком. І лише здивоване, насолоджене “ммм” раз у раз вириватиметься з вуст.
Ще однією перевагою цього кексу перед штоленом — є час приготування. Вам не треба чекати місяці, щоб його скуштувати.


Інгредієнти
- Масло – 180 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Розпушувач – 5 гр. (1 ч.л)
- Сіль – дрібка
- Мигдалева есенція – 2 мл.
- Ванільний цукор – 5 гр.
- Борошно – 280 гр.
- Родзинки – 150 гр.
- Сушена журавлина – 100 гр.
- Заспиртована вишня – 100 гр.
Масло кімнатної температури разом із цукром збиваємо до пишності 2 хв.
Не перестаючи збивати, додаємо по одному яйця, щоразу вмішуючи до однорідності.
Додаємо борошно, сіль, розпушувач, ванільний цукор. Перемішуємо за допомогою міксеру до однорідності. Потім додаємо мигдалеву есенцію.
Сухофрукти та заспиртовану вишню припудрюємо борошном (приблизно 10 гр.). Додаємо бо тіста. Обережно змішуємо з тістом за допомогою силіконової лопатки.
Форму змащуємо шматочком масла. Тісто переливаємо у форму.
Випікаємо 35-40 хв у заздалегідь прогрітій духовій шафі до 180 градусів Цельсія.