У слові «лінь» є щось чарівне й заманливе, від чого розширюються зіниці й нашорошуються вуха.
Не дивно, що існує приказка: «Лінь — рушійна сила прогресу». Враховуючи цю концепцію, готуємо ліниві мініпироги з пряним яблуком.
Це той випадок, коли лінь перетворює, здавалося б, звичайну начинку на щось вишукане й дороге. До кислих яблук додамо корицю, зірочку анісу та кардамон. Масло високої жирності все об’єднає та зробить яблука шовковистими.
Усю цю начинку утримуватиме хрумке тісто, яке ми притрусимо зверху коричневим цукром, який запечеться карамельною скоринкою.
Господи, ці мініпироги — спокуса. Раз спробуєш — і не зупинишся.


Інгредієнти
- Тісто листково-дріжджове – 1 кг
- Яблука – 4 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Кориця – 1 ч.л.
- Аніс (бадьян) – 2 зірочки
- Кардамон – 3 плоди
- Масло (82,5%) – 60 гр.
Коричневий цукор
Яйце
Яблука сорту «Антонівка» очищаємо від шкірки та серцевини. Нарізаємо шматочками.
У пательню кладемо шматочки яблук та цукор. Ставимо на середній вогонь. Тушкуємо яблука до легкої м’якості.
Потім одразу додаємо приправи та масло. Перемішуємо. Тушкуємо ще 2 хвилини. Охолоджуємо до кімнатної температури
Тісто розморожуємо. Робочу поверхню припудрюємо борошном. Кладемо тісто і злегка його розкатуємо. Беремо вирубку діаметром 10 см. І вирізаємо заготовки. Їх має бути парна кількість.
На одну заготовку в центр викладаємо начинку. Увага, обрежно, щоб начинка не потрапила на краї заготовки. Зверху накриваємо ще однією заготовкою. Краї обережно виделкою продавлюємо. По центру заготовки робимо невеличкий отвір ножем.
Яйце розмішуємо до однорідності і за допомогою кулінарного пензля змащуємо верхівки заготовки.
Зверху посипаємо коричневим цукром.
Духову шафу розігріваємо до 200 градусів Цельсія. Випікаємо 20 хв до золотистого кольору.