Слойки з ожиною та кремом маскарпоне

Ці листкові мушлі із кремом маскарпоне та соковитими ягодами створені, щоб дарувати затишок та любов.

Слойки готуються дуже швидко, а виглядають так, ніби ви щойно вийшли з французької кондитерської.

Хрусткі пелюстки тіста огортають ніжний крем, що тане на язику, а до рівноваги йому — кисло-солодкі ягоди як легкий дотик літа. Це страва, яка створює настрій затишного вечора удвох чи чарівного сніданку для тих, кого ви любите.

Інгредієнти

  • Листкове тісто – 250 гр.
  • Маскарпоне – 125 гр.
  • Вершки (33%) – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 2 ст.л
  • Яйце для змащення
  • Ягоди

Листкове тісто розморожуємо до кімнатної температури. Робочу поверхню припудрюємо борошном. Розкачуємо пласт у квадрат завтовшки приблизно 0,3 мм.

Розрізаємо тісто на квадрати бажаного розміру та складаємо кожен у трикутник.

Кожну заготовку проколюємо виделкою кілька разів і змащуємо збитим яйцем. Верх можна посипати цукром або мигдальними пелюстками.

Заготовки викладаємо на деко, застелене пергаментом.

Випікаємо 20 хвилин у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 °C.

У чашу для збивання кладемо маскарпоне, вершки та цукрову пудру. Збиваємо міксером до пишної консистенції. Перекладаємо крем у кулінарний мішок із насадкою «закрита зірка».

Для формування десерту обережно відкриваємо верхній шар трикутника, додаємо порцію крему та прикрашаємо ягодами.