Яблучний хліб

Якщо існує банановий хліб, то чому не може бути яблучного? Подумала я і виправила цю ситуацію.

Тут все по класиці: яблука, кориця і пухкеньке тісто. А особливість його полягає у формі – він ламається такими собі скибочками.

Інгредієнти

Тісто:

  • Борошно – 350 гр.
  • Молоко – 200 гр.
  • Дріжджі (живі) – 20 гр.
  • Сіль – дрібка
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло – 40 гр.

Начинка:

  • Яблука – 2 шт.
  • Кориця – 0,5 ч.л.
  • Ванільний цукор – 0,5 ч.л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 с.л.

Масло – 10 гр.

Борошно, цукор та сіль змішуємо у діжі комбайну.

Дріжджі розчиняємо у молоці кімнатної температури. Цю суміш додаємо до сухих компонентів. Починаємо вимішувати тісто комбайном із насадкою крук. Після першої хвилини додаємо масло кімнатної температури.

Готове тісто має бути м’яким, гладким та не липнути до рук. Діжу накриваємо харчовою плівкою та ставимо на скисання на 1-2 годину у тепле місце.

Яблука чистимо від шкірки та серцевини. Нарізаємо дрібними шматочками. Змішуємо у мисці шматочки яблука, корицю, ванільний цукор та кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо, щоб спеції гарно розподілилися.

Готове тісто має збільшитися у розмірі в 3-4 рази.

Тісто розкатуємо у пласт висотою 0,5 см та нарізаємо його квадратами по розмірам вашої форми (врахуйте, що тісто ще підійде у формі). У мене це було 5х5. Даємо 15 хв. піднятися тісту

Кожен шматок тіста змащуємо тонким шаром масла та викладаємо порцію яблук, злегка приплюснувши в тісто.

Для формування яблучного хліба беремо шматок тіста з яблуком та кладемо на нього інший шматок тіста з яблуком. Не треба хвилюватися за акуратність виробу. Щоб виріб зручно було класти у форму, то рекомендую зробити кілька таких веж із тіста.

Форму змащуємо тонким шаром масла. Кладемо порції веж із тіста. Накриваємо харчовою плівкою та відставляємо для скисання на 30 хв.

Перш ніж ставити у духову шафу хліб можна змастити жовтком яйця для надання золоститого кольору.

Випікаємо 30 хв. у заздалегідь прогрітій духовій шафі до 180 градусів Цельсія.

Готовність виробу перевіряємо дерев’яною паличкою. Із середини м’якишу вона має виходити сухою.