Новорічне печиво на ялинку

Традиції – це те, що тихо й непомітно об’єднує нас у свята. Однією з найулюбленіших новорічних традицій завжди була й залишається святково прикрашена ялинка.

У дитинстві в нас була особлива традиція прикрашати ялинку не лише іграшками, а й цукерками та мандаринами. А зараз, я хочу додати ще і новорічне печиво. Погляньте, яке воно чудове.

Я дам вам найпростіший його рецепт із можливістю самостійно створити власний. В основі буде масло, цукор, борошно та жовток, а родзинку – ви додасте свою. Наприклад, корицю або цедру апельсина чи лимону. А, може, ви будете сміливішими і додасте кардамон чи бад’ян?

До випікання ялинкового печива обов’язково треба залучити дітей. Вирізати дивні геометричні фігурки – це те, що найбільше цікавить їх.

Безсумнівно, ці прості миті закарбовуються в пам’яті назавжди, бо саме з них народжується справжня новорічна магія, яку так хочеться зберігати й передавати далі.

Інгредієнти

Тісто:

  • Масло (82,5%) – 100 гр.
  • Жовток одного яйця
  • Цукор – 50 гр.
  • Ванільний цукор – 0,5 ч.л.
  • Борошно – 140 гр.
  • Сіль – дрібка.
  • Цедра половини апельсина.

Для цього рецепту доцільно взяти масло із 82,5% жиру, це додатково збагатить пісочне тісто вершковим ароматом.

Масло кімнатної температури змішуємо із звичайним та ванільним цукром за допомогою вінчика. Маса має бути пишною та злегка побіліти.

Додаємо жовток та цедру. Перемішуємо ще раз.

Додаємо сіль та борошно. Замішуємо еластичне м’яке тісто. Накриваємо харчовою плівкою та відправляємо до холодильної камери на годину. Якщо тісто буде там довше, то залиште тісто на 5-10 хв. при кімнатній температурі.

Робочу поверхню та скалку припудрюємо борошном. Розкатуємо тісто у пласт 0,2 см. Робимо печиво за допомогою висічок.

Перекладаємо заготовки на деко застелене пергаментом.

За допомогою зубочистки робимо маленьку дірочку, щоб можна було прикріпити нитку.

Випікаємо 10 хв у заздалегідь прогрітій духовій шафі до 180 градусів Цельсія.