З чим гарно поєднати яблука, щоб пиріг став мрією? Поміркувала я і додала кисломолочний сир.
Ніжний, масляний пиріг з яскравою кислинкою яблук та вкрапленням кисломолочного сиру ніби створений для прохолодних осінніх вечорів.
У цьому пирозі немає вишуканого лоску та модного глянцю, але є те, що набагато цінніше – любов у кожному шматочку.


Інгредієнти
Тісто:
- Масло – 100 гр.
- Цукор – 80 гр.
- Ванільний цукор – 0,5 ч.л.
- Яйця – 3 шт.
- Сметана (20%) – 50 гр.
- Кисломолочний сир – 180 гр.
- Борошно – 200 гр.
- Розпушувач – 10 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ч.л.
Масло кімнатної температури, цукор та ванільний цукор збиваємо міксером 2 хвилини на високій швидкості.
Не перестаючи збивати, у масляну масу вводимо по одному яйцю, щоразу добре вмішуючи його міксером.
Додаємо сметану та ще раз збиваємо суміш 30 секунд на високій швидкості.
До суміші додаємо кисломолочний сир (я брала сир у брикеті) і ложкою чи кулінарною лопаткою обережно перемішуємо, щоб сир розійшовся, але не розчинився, залишаючи вкраплення.
У діжу додаємо борошно та розпушувач. На першій швидкості міксера перемішуємо тісто до однорідності.
Яблука сорту «Антонівка» очищаємо від шкірки та серцевини. Нарізаємо шматочками, припудрюємо кукурудзяним крохмалем і перемішуємо. Додаємо яблука в тісто та обережно перемішуємо кулінарною лопаткою, щоб шматочки яблук були вкриті тістом.
Дно і боки форми діаметром 20 см змащуємо маслом. Перекладаємо тісто у форму.
Випікаємо у заздалегідь розігрітій духовці при 180 °С упродовж 40 хвилин.