Галета з тісто філо та грушею

Коли починається сезон груш, то варто спробувати щось екстравагантне та просте.

Ми купимо в магазині тісто філо та кисломолочний сир, зірвемо у садку стиглі соковиті груші і все поєднаємо у найпростіший десерт – галету.

Інгредієнти

  • Тісто філо – 4 листа.
  • Масло – 25 гр.
  • Кисломолочний сир – 180 гр.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Ванільний цукор – 0,25 ч.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Груша – 2 шт.

Кисломолочний сир я використала у брикетах, але підійде будь-який. Якщо сир має великі грудочки й не перетирається до однорідної консистенції, його можна збити блендером із насадкою-ножами.

Груші я використала сорту Бера.

Спочатку приготуємо начинку. Сир змішуємо з цукром, ванільним цукром, яйцем і борошном. Добре перемішуємо виделкою.

Груші миємо, видаляємо серцевину й нарізаємо вздовж тонкими смужками.

Масло розтоплюємо імпульсами у мікрохвильовій печі.

Беремо деко й застеляємо його пергаментом.

Кладемо на деко з пергаментом два листи тіста філо й змащуємо розтопленим маслом. Інші два листи викладаємо перпендикулярно першим і також змащуємо маслом.

По центру викладаємо сирну начинку діаметром близько 20 см. Зверху на сир кладемо груші.

Краї тіста філо загортаємо всередину, вкриваючи начинку.

Випікаємо 25 хв у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 °С.