Коли починається сезон груш, то варто спробувати щось екстравагантне та просте.
Ми купимо в магазині тісто філо та кисломолочний сир, зірвемо у садку стиглі соковиті груші і все поєднаємо у найпростіший десерт – галету.


Інгредієнти
- Тісто філо – 4 листа.
- Масло – 25 гр.
- Кисломолочний сир – 180 гр.
- Цукор – 2 ст.л.
- Ванільний цукор – 0,25 ч.л.
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 2 ст.л.
- Груша – 2 шт.
Кисломолочний сир я використала у брикетах, але підійде будь-який. Якщо сир має великі грудочки й не перетирається до однорідної консистенції, його можна збити блендером із насадкою-ножами.
Груші я використала сорту Бера.
Спочатку приготуємо начинку. Сир змішуємо з цукром, ванільним цукром, яйцем і борошном. Добре перемішуємо виделкою.
Груші миємо, видаляємо серцевину й нарізаємо вздовж тонкими смужками.
Масло розтоплюємо імпульсами у мікрохвильовій печі.
Беремо деко й застеляємо його пергаментом.
Кладемо на деко з пергаментом два листи тіста філо й змащуємо розтопленим маслом. Інші два листи викладаємо перпендикулярно першим і також змащуємо маслом.
По центру викладаємо сирну начинку діаметром близько 20 см. Зверху на сир кладемо груші.
Краї тіста філо загортаємо всередину, вкриваючи начинку.
Випікаємо 25 хв у заздалегідь розігрітій духовці при температурі 180 °С.