Масляний пиріг з полуницею та штрейзелем

У світі, де всі кудись поспішають, де погоня за незвіданим, унікальним і незбагненним не стихає ні на мить — дозвольте собі зупинитися.

Вдихніть аромат літа й простоти. Скуштуйте ніжний масляний пиріг із соковитою полуницею та золотистим штрейзелем — смак, що повертає до себе.

Інгредієнти

Тісто:

  • Масло (82,5 %) – 150 гр.
  • Цукор – 80 гр.
  • Ванільний цукор – 0,5 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 150 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Сіль — дрібка

Полуниця – 70 гр.

Кукурудзяний крохмаль – дрібка

Штрейзель:

  • Борошно – 50 гр.
  • Цукор – 20 гр.
  • Масло – 30 гр.

Масло кімнатної температури та цукор збиваємо міксером до посвітління та пишності.

Не перестаючи збивати, додаємо по одному яйця до масляної суміші. Час від часу міксер можна зупиняти, щоб зняти масляну суміш зі стінок.

Додаємо ванільний цукор, борошно, розпушувач та сіль. Змішуємо компоненти міксером до однорідної суміші.

Полуницю миємо та обсушуємо. Велику ягоду можна розрізати навпіл, маленьку — залишити цілою.

Для штрейзеля у чашу комбайна з насадкою-ножами кладемо борошно, цукор та холодне масло. Вмикаємо комбайн на середню швидкість і подрібнюємо. Має вийти борошняно-масляна крихта. Якщо немає комбайна, холодне масло можна натерти на буряковій тертці, а потім суміш швидко перетерти руками, щоб масло не нагрілося.

На дно форми діаметром 20 см кладемо пергамент. Боки форми змащуємо шматочком масла. Виливаємо тісто і розрівнюємо його. Зверху кладемо полуницю.

Полуницю припудрюємо кукурудзяним борошном (щоб вона в тісті не дала зайвого соку) та викладаємо її зверху тіста. На ягоди посипаємо штрейзель.

Випікаємо у заздалегідь розігрітій духовці 40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Із середини тіста (яке не покрите полуницею) паличка має виходити сухою.