Медова валентинка

Освідчитися у ніжних почуттях за допомогою медової валентинки — це чуттєвий спосіб розкрити свої істинні емоції. Такі валентинки доцільно зробити не тільки на свято закоханих, а і спонтанно, від щирого серця.

Ніжні та тонкі медові коржі, змащені ганашем на білому шоколаді із додаванням кокосового молока та з малиновим прошарком підкорить серце будь-кого.

Інгредієнти

Коржі:

  • Мед – 50 гр.
  • Цукор – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло – 30 гр.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Борошно – 130 гр.

Кокосовий ганаш:

  • Білий шоколад – 120 гр.
  • Вершки (33%) – 40 гр.
  • Кокосове молоко – 40 гр.

Малинова начинка:

  • Малина – 40 гр.
  • Цукор – 20 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – 0,3 ст.л.
  • Вода – 7 гр.

Кокосовий ганаш. Вершки підігріваємо до 80 градусів Цельсія. Кладемо білий шоколад у глибоку миску та заливаємо його гарячими вершками. Даємо 2 секунду постояти, а потім розмішуємо до повного розчинення шоколаду. Якщо гранули шоколаду не розтанули, то суміш можна підігріти у мікрохвильовій печі 10 секунд.

Додаємо кокосове молоко кімнатної температури та пробиваємо суміш блендером. Накриваємо у контакт харчовою плівкою. Ставимо на 8 годин для стабілізації.

Малинова начинка. Кукурудзяний крохмаль заливаємо холодною водою та перемішуємо до розчинення крохмалю.

У каструлю кладемо пюре малини (можна заморожену) та цукор. Ставимо на середній вогонь та варимо до закипання, час від часу помішуючи. Після закипання варимо ще 2 хвилини і додаємо розчинений крохмаль у воді. Одразу починаємо розмішувати, щоб не утворилось грудочки. Варимо, постійно помішуючи, до загущення.

Перекладаємо начинку у глибоку тарілку та укриваємо поверхню в контакт харчовою плівкою. Ставимо на стабілізацію на 1 годину.

Медові коржі. У глибоку кастрю кладемо яйце, мед, цукор та масло кімнатної температури. Перемішуємо вінчиком та ставимо на маленький вогонь. Постійно помішуючи підігріваємо суміш 2-3 хвилини до карамельного кольору.

Такий процес можна зробити на водяній бані та убезпечити себе від підгоряння суміші.

Після двох хвилин додаємо соду та продовжуємо постійно помішувати. Суміш одразу підніметься та буде пінитися. Варимо 2 хв.

Охолоджуємо суміш до кімнатної температури та додаємо борошно. Замішуємо еластичне тісто. Накриваємо чистим рушником і даємо стабілізуватися 30 хв.

Розкатуємо тісто у пласт висотою 0,2 см. Вирубкою у формі сердечка робимо печиво. Перекладаємо на деко, змащене пергаментом. Випікаємо у заздалегідь прогрітій духовій шафі до 180 градусів Цельсія 5 хв.

Збираємо валентинку. Стабілізований ганаш збиваємо міксером до пишної стабільної маси. Перекладаємо її у кулінарний мішок із насадкою закрита зірочка.

Відсаджуємо по переметру випеченого печива кремові зірочки, в центрі кладемо чайну ложку малинової начинки. Накриваємо зверху іншим медовим печивом і повторюємо попередні кроки.