Малиново-кокосовий торт

Ми поєднаємо малину та кокос у чарівний тандем загорнутий з любов’ю у вершки та маскарпоне. Почекаємо мить, щоб кожен прошарок став на своє місце, а потім відріжемо шматочок та насолодимся ним.

Незважаючи на помпезний вигляд цього тортика, готується він помірно, а результат буде радувати ваші смакові рецептори деякий час.

Інгредієнти

Кокосовий бісквіт:

  • Молоко – 110 гр.
  • Кокосова стружка 20 гр.
  • Масло – 40 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 80 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Розпушувач – 8 гр.

Малинова начинка:

  • Малина – 140 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.
  • Вода – 20 гр.
  • Просочення:
  • Кокосове молоко – 6 ст.л.
  • Цукрова пудра – 2 ч.л.

Крем:

  • Маскарпоне – 200 гр.
  • Вершки (33%) – 350 гр.
  • Цукрова пудра – 3 ст.л.

Кокосовий бісквіт. Молоко вливаємо у сотейник, додаємо кокосову стружку та масло. Масу кип’ятимо і одразу вимикаємо. Охолоджуємо до кімнатної температури. Зрідка помішуємо, щоб не утворилась на поверхні масляна плівка.

Збиваємо яйця з цукром у пишну піну 5 хвилин на великих обертах.

Не перестаючи збивати вводимо молочно-масляну масу тоненькою цівкою на бік діжи комбайну.

В ситі змішуємо борошно та розпушувач.

Cухі компоненти вводимо невеличкими порціями до рідких, вінчиком обережно вмішуючи.

Беремо дві форми діаметром 14 см і кладемо в кожну пергамент на дно.  Ділимо тісто на дві рівні частини. Приблизно по 250 гр. вливаємо у форму. Випікаємо розігрітій духовій шафі до 160 градусів Цельсія 35-40 хвилин.

Готовність коржа перевіряємо дерев’яною паличкою – із середини коржа вона має виходити сухою. Корж охолоджуємо до кімнатної температури.

Малинова начинка. Кукурудзяний крохмаль заливаємо холодною водою та перемішуємо до розчинення крохмалю.

У каструлю кладемо пюре малини (можна заморожену) та цукор. Ставимо на середній вогонь та варимо до закипання, час від часу помішуючи. Після закіпання варимо ще 2 хвилини і додаємо розчинений крохмаль у воді. Одразу починаємо розмішувати, щоб не утворилось грудочки. Варимо, постійно помішуючи, до загустіння.

Перекладаємо начинку у глибоку тарілку та укриваємо поверхню в контакт харчовою плівкою.

Готуємо крем. У глибокій мисці збиваємо маскарпоне, вершки та цукрову пудру до стабільної густої консистенції.

Просочення. Кокосове молоко змішуємо із цукровою пудрою.

Збираємо торт. Кожен корж необхідно розрізати на дві частини. Кожну частину просочити кокосовим молоком.

Викладаємо тонкий шар крему на всю поверхню коржа і робимо високий кремний бортик. Викладаємо частину малинової начинки. Повторюємо так кілька разів. Даємо торту стабілізуватися 5 годин у холодильній камері.