Здобна булка з порічкою

У пошуках щастя ми ставимо складні задачі, проживаєм моменти у швидкому темпі, жалкуємо за недосяжним і нехтуємо тим, що дійсно важливо. Бо саме воно і є щастя: обійми, підтримка, усмішка, тепло, комфорт, і, звичайно, солодка пухка та запашна здоба вранці.

Інгредієнти

  • Борошно – 250 гр.
  • Дріжджі живі – 20 гр.
  • Молоко – 90 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 90 гр.
  • Масло – 40 гр.
  • Сіль — дрібка
  • Ягоди порічки

Ягоди порічки можна замінити яблучним джемом, варенням, нутелою тощо.

Всі компоненти рецепта мають бути кімнатної температури.

В молоці кімнатної температури розчиняємо дріжджі.

У діжу комбайна просіюємо борошно. Додаємо цукор, сіль, молочно-дріжджову суміш та збовтане яйце. Вмикаємо комбайн на першу швидкість та замішуємо тісто. Після однієї хвилини додаємо порціями масло.

Тісто може вийти трохи липким до рук, але пружне та м’яке.

Ставимо бродити на 2-3 години. За цей час воно має збільшитися у 2,5-3 рази.

Тісто обминаємо та викладаємо на припудрену борошном робочу поверхню. Розкатуємо у пласт висотою 0,3 см.

Ягоди порічки змішуємо із 30 гр. цукру та розкидаємо їх по всій поверхні пласту тіста.

Пласт скатуємо рулетом. Його можна трохи видовжити, плавними рухами долоні розкатуючи по ширині. Потім складаємо рулет у вигляді цифри вісім.

Прямокутну форму розміром 10х25 змащуємо тонким шаром масла.

Перекладаємо тісто форму, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо на годину для другого бродіння.

Випікаємо у заздалегідь розігрітій духовій шафі до 180 градусів Цельсія 30 хв.