Якщо весною у повітрі відчувається любов, то осінню – кориця. Тому швиденько купуємо в магазині дріжджове тісто і робимо яблучні слойки.
Запікаючись, сік з яблука змішується з корицею і утворюється карамель, яка так заманливо просочує тісто.
Ці слойки просто створенні, як інь та янь, до кави. Дуже раджу додати до неї жирні вершки та чайну ложечку бейлізу.
За моїм спостереженням, не рекомендую куштувати готові слойки до моменту поки не зробите каву, бо всі з’їдаються за один присіст.
Інгредієнти
- Готове дріжджове тісто – 500 гр.
- Яблука – 3 шт.
- Цукор – 3 ст. л.
- Кориця – 1 ч.л.
- Жовток одного яйця.
Дріжджове тісто розморожуємо до кімнатної температури. Ріжемо його на довгі смужки шириною у 1 см.
Яблука (солодкі та тверді сорти) миємо і сушимо. Нарізаємо шайбами шириною в 1 см. У кожній шайбі вирізаємо серцевину.
У мисці змішуємо цукор та корицю. Цією сумішшю обвалюємо яблука. Потім обматуємо яблуко смужкою тіста. Викладаємо на деко з пергаментом. Даємо 20 хв постояти, щоб тісто підійшло.
За допомогою кулінарного пензлика змащуємо верх слойки жовтком та притрушуємо залишками суміші цукру з корицею. Зверху можна ще посипати пелюстками мигдалю.
Випікаємо 25 хв у заздалегідь розігрітій духовій шафі до 180 градусів Цельсія.