Перевернутий пиріг з нектаринами та маскарпоне

Феноменом десертного столу є те, що знаменна подія відзначається тортом, ігноруючи інші види випічки, що є досить образливо. Тому швидко спростовуємо такий міф. Як? А ось так!

Ми зробимо перевернутий пиріг на масляному бісквіті з нектаринами. Потім зіб’ємо стабільну повітряну хмаринку із маскарпоне та вершків, а зверху прикрасимо карамелізованими нектаринами із дрібкою кориці. І, щоб всі зрозуміли, що це десерт богів прикрасимо все золотом та сріблом. Так-так, ото маленькі шматочки – це справжнє золото.

Цей пиріг легко займе чільне місце на столі короля Британії і на вашому також.

Інгредієнти

Тісто:

  • Масло (72,5%) – 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цедра половини апельсина (лимона)
  • Олія (соняшникова) – 30 гр.
  • Борошно – 175 гр.
  • Розпушувач – 4,5 гр ( 1 ч.л.)
  • Нектарин – 2 шт

Крем:

  • Маскарпоне – 100 гр.
  • Вершки (33%) – 130 гр.
  • Цукрова пудра – 20 гр.

Карамелізовані нектарини:

  • Цукор – 80 гр.
  • Масло – 20 гр.
  • Нектарини – 3 шт.
  • Кориця – 0,25 ч.л.

У цьому рецепті нектарини можна замінити на персики

Масло кімнатної температури та цукор кладемо у діжу комбайна із насадкою вінчик. Збиваємо масу 3 хвилини на високій швидкості.

Додаємо по одному яйця, щоразу збиваючи по 1-2 хвилини.

Додаємо цедру та олію. На  середній швидкості комбайна збиваємо 2 хвилини. Олію можна замінити тією ж кількістю масла. Але з оліює кекс виходить м’якішим, ніжнішим та довше буде свіжим.

Додаємо борошно та розпушувач. Перемішуємо на 1-2 швидкості комбайна до однорідності.

Форму діаметром 20 см укладаємо пергаментом. На дно форми викладаємо скибочки нектарину. Зверху викладаємо тісто і розрівнюємо.

Випікаємо в розігрітій духовій шафі до 180 градусів Цельсія 40 хвилин. Стан готовності кексу перевіряємо дерев’яною шпажкою. Протикаємо нею кекс (але не до дна, оскільки там вологі персики) . Із середини тіста шпажка має виходити сухою.

Готовий кекс дістаємо із духової шафи. Даємо охолонути до кімнатної температури у формі. Перевертаємо форму    

Крем. У глибоку миску кладемо маскарпоне, цукрову пудру та вершки. Збиваємо міксером до утворення стабільної маси.

Карамелізовані нектарини. У пательні розтоплюємо цукор. Потім додаємо масло та нектарини порізані на скибочки. Жаримо без кришки близько 8 хвилин до пом’якшення нектаринів. Потім додаємо корицю і перемішуємо. Залишаємо ще на одну хвилину і вимикаємо вогонь.