Я думала, що приготувати пончики у домашніх умовах досить складно, поки не спробувала сама. Із першого разу у самісіньку ціль.
Закоханість починається з обсипки із цукру і кориці. І тут можна зробити паузу, але продовжуємо. Потім відкушуєш пухке ніжне тісто з золотою скоринкою разом із солодким ванільним кремом. І це вже джекпот.
Інгредієнти
Тісто:
- Борошно – 500 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Живі дріжджі – 25 гр.
- Молоко – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло – 50 гр.
- Дрібка солі
Заварний крем:
- Молоко – 350 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 50 гр.
- Масло – 50 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Ванільний цукор – 5 гр.
Обсипка:
- Цукор – 3 ст. л.
- Мелена кориця – 0,5 ч.л.
Арахісове (соняшникове) масло – 500 гр.
Ванільний заварний крем. Розпочнемо готувати заварний крем оскільки йому треба час для стабілізації.
У глибокій мисці змішайте вінчиком яйця, борошно та 50 гр. цукру до однорідності.
У каструлі змішайте молоко з 50 гр. цукру та ванільним цукром. Доведіть суміш до 90 градусів Цельсія.
Постійно помішуючи вінчиком яєчну суміш додаємо тонкою цівкою гаряче молоко.
Переливаємо суміш в каструлю і ставимо на маленький вогонь.
Постійно перемішуючи по дну каструлі, варимо до загущення та появи перших бульбашок.
Як тільки крем загуснув знімаємо каструлю з вогню та додаємо масло. Перемішуємо до однорідності.
Перекладаємо крем у миску та накриваємо харчовою плівкою у контакт. Ставимо на стабілізацію на 3 години у холодильну камеру.
Готуємо пончики. Для опари у глибокій мисці змішуємо молоко кімнатної температури дріжджі, цукор та 250 гр. просіяного борошна. Перемішуємо та ставимо у тепле місце для скисання на 30-40 хв.
Готова опара буде спінена
Опару перекладаємо у діжу комбайна з насадкою крюк. Додаємо сіль, злегка збиті яйця і решту просіяного борошна. Починаємо вимішувати тісто 2 хв. Потім долаємо масло кімнатної температури та ванільний цукор.
Вимішуємо тісто до однорідності 8-10 хв. на середній швидкості.
Діжу з тістом накриваємо харчовою плівкою і ставимо на скисання у тепле місце приблизно на 1,5-2 години.
Готове тісто має підійти у 3-3,5 рази.
Тісто обминаємо.
Робочу поверхню припудрюємо борошном. Тісто розкачуємо у пласт висотою 0,3 см. За допомогою круглої вирубки (або стакану чи чашки) робимо заготовки бажаного діаметру. Накриваємо їх харчовою плівкою та залишаємо підходити 10 хв.
Тим часом ставимо каструлю (діаметр 15 см) з маслом на вогонь та доводимо його до 130-140 градусів Цельсія. І починаємо жарити пончики до золотистого кольору.
Ще гарячі пончики обвалюємо у суміші із цукру та кориці. Залишаємо їх охолоджуватися до кімнатної температури.
Заварний крем перекладаємо у кулінарний мішок з насадкою для наповнення еклерів (з довгим тонким носиком).
У кожному пончику робимо заглиблення. І наповнюємо заварним кремом.