Чизкейк на основі печива Орео, надніжніша начинка з крем-сиру і вишенька – лікер Baileys. Це той чизкейк, який знаходиться в списку речей, які необхідно зробити до 30+, а після – зобов’язані.
Інгредієнти
Основа:
- Печиво Орео – 14 шт.
- Масло – 30 гр.
Начинка:
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 60 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Крем-сир – 250 гр.
- Вершки (33%) – 60 гр.
- Лікер Baileys – 40 гр.
Крем:
- Вершки (33%) — 100 гр.
- Цукрова пудра — 35 гр.
Основа. Для основи печиво разом з білим прошарком кладемо у комбайн із насадкою ножі. Перетираємо до крихти. Додаємо розтоплене масло і ще раз змішуємо, щоб утворилась волога крихта.
Беремо форму діаметром 20 см. Частину крихт викладаємо на дно, а іншою частиною формуємо боки.
Ставимо форму у заздалегідь розігріту духову шафу до 180 градусів Цельсія на 15 хвилин. Після дістаємо та охолоджуємо основу до кімнатної температури.
Начинка. У глибокій мисці змішуємо крем-сир, яйце, цукор та ванільний цукор. Перемішуємо вінчиком до однорідності і додаємо вершки. Ще раз перемішуємо, але не збиваємо. Потім додаємо лікер Baileys. Перемішуємо ще раз.
Розігріваємо духову шафу до 120 градусів Цельсія.
1,5 л води кип’ятимо у чайнику. Після виливаємо воду у вогнетривку форму.
Форму із чизкейком ставимо на середню поличку у духовій шафі, а з водою — нижче. Випікаємо 50 хвилин.
Готовий пиріг охолоджуємо годину у прочиненій духовій шафі, а потім — у холодильній близько 6 годин.
Для крему вершки збити міксером із цукровою пудрою до стабільних піків. Відсадити зверху охолодженого чизкейку.