Чизкейк з ревенем та кардамоном з книги The Great British Bake Off

Нещодавно в бібліотеці взяла чудову книжку від пекарів дуже талановитого шоу “Великий пекар Британії”, де був рецепт чизкейку з ваніллю, кардамоном і ревенем.

Складність приготування у нього середня. Тут велика кількість компонентів та процесів. Я витратила на нього приблизно 3 години, якщо скласти всі процеси підряд. Ще ніч він стабілізувався у холодильній камері.

Мої рецепти – це прості компоненти, які замішуються в одній діжі. Але це не історія цього чизкейку. Тут ви будете варити, запікати, сушити і дрібнити.

В результаті отримаєте те, що називають словом “багатий смак”.

Ваші смакові рецептори будуть благати, ні – вимагати шматочок за шматочком. Поєднання прянощів, ніжного ванільного чизкейку та кислого ревеню фантастичне. Хоч тут і використовується кардамон із сильним пряним ароматом, але він в правильній пропорції і тільки збагатить смак.

Я завжди дивуюся кондитерам, які вміло можуть оперувати спеціями,  щоб в результаті отримати гармонійне поєднання.

Дуже рекомендую.

Інгредієнти

Основа:

  • Масло – 125 гр.
  • Коричневий цукор – 40 гр.
  • Мед – 1 ст.л.
  • Молоко – 1 ст.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Борошно – 90 гр.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Сухий імбир – 0,25 ч.л.
  • Кардамон – 0,5 ч.л.
  • Вівсяні пластівці – 25 гр.
  • Сіль – 0,25 ч.л.

Сирна начинка:

  • Крем-сир – 525 гр.
  • Сметана (15%) – 250 гр.
  • Ванильний цукор – 1 ч.л.
  • Цукор – 125 гр.
  • Кардамон – 0,5 ч.л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.
  • Яйця – 3 шт.
  • Сік половини лимона (апельсина)
  • Цедра половини лимона (апельсина)
  • Грецький йогурт – 75 гр.

Ревень:

  • Ревень – 300 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Сік одного апельсину

В оригінальному рецепті для основи використовується golden syrup, але почитавши в інтернеті знайшла інформацію, що можна замінити медом.

Основа. 75 гр. масла кімнатної температури збиваємо із коричневим цукром та медом 2 хв. Додаємо молоко та ванільний цукор. Збиваємо ще раз до об’єднання.

До маси додаємо борошно, соду, сухий імбир, кардамон, вівсяні пластіці. Перемішуємо до об’єднання компонентів. З тіста робимо пласт висотою 3 мм. Обгортаємо харчовою плівкою і ставимо охолоджуватися в холодильну камеру на 1 годину.

Припудрюємо робочу поверхню борошном. Перекладаємо прямокутник на нього і ріжемо тісто квадратиками по 5 см. Перекладаємо на деко із пергаментом

Розігріваємо духову шафу до 170 градусів Цельсія. Випікаємо печиво 10-12 хв. Потім охолоджуємо до кімнатної температури.

Відміряємо 175 гр. охолодженого печива. Перекладаємо його у блендер та подрібнюємо у крихту. Можна подрібнити скалкою або руками.

До крихт печива вливаємо 50 гр. (мені вистачило 35 гр) розтопленого масла і перемішуємо.

Дно форми діаметром 20 см перекладаємо пергаментом. Викладаємо на дно форми масу та запікаємо у розігрітій духовій шафі до 170 градусів Цельсія 10 хв. Після випікання охолоджуємо до кімнатної температури.

Сирна частина. В глибокій мисці поєднуємо вінчиком до однорідності  крем-сир, 125 гр. сметани, 100 гр. цукру, кардамон та ванільний цукор.

Додаємо кукурудзяний крохмаль. Перемішуємо до гладкості масу.

Додаємо яйця, вводячи в масу по одному і перемішуючи до гладкості масу кожного разу.

Додаємо цедру та сік апельсину (лимону). Перемішуємо все знову.

Виливаємо масу у форму.

1,5 л води кип’ятимо у чайнику. Після виливаємо воду у вогнетривку форму.

Форму із чизкейком ставимо на середню поличку у духовій шафі, а з водою —  нижче. Випікаємо у заздалегідь прогрітій духовій шафі до 170 градусів Цельсія 35 хвилин.

Тим часом готуємо заливку. 25 гр. цукру змішуємо із 125 гр. сметани та 75 гр. грецького йогурту.

Дістаємо чизкейк даємо вистигнути 5 хв. Заливаємо зверху заливкою та відправляємо випікатися ще 10 хв.

Дістаємо чизкейк із духової шафи, даємо вистигнути до кімнатної температури та відправляємо стабілізуватися у холодильну камеру.

Готуємо ревень. Ревень миємо та знімаємо верхню шкірку. Нарізаємо брусочками по 6-8 см.

Беремо вогнетривку форму та викладаємо ревень. Посипаємо цукром та додаємо сік апельсину.

Готуємо у духовій шафі про 180 градусах Цельсія 10 хв (я приварила всю суміш на плиті у кастрюлі).

Охолоджений ревень викладаємо зверху чизкейку.