Королівський фінік з горгонзолою

Легкий доступ до інформації та сучасні технічні можливості розширюють наші горизонти до неймовірних широт у будь-якій сфері. Продукти, які ми думали є не поєднуванні, наприклад, у Франції є класикою – багет, груша та сир горгонзола. Знайомство із історією та сучасністю інших країн подарували нам (прийнамі мені): базилік, цибулю порей, фенхель, солодку кукурудзу. Ще років 10 тому назад я не знала, що вони існують, а зараз все це вирощую на власній присадибній ділянці. Була дуже здивована, що кукурудзу можна варити 15 хвилин, а не 2 години.

Листаючи інстраграм, я натрапила на сторінку магазин-кондитерської, яка готує та реалізує фініки з різними начинками, серед них і сир горгонзола. Уявляєте смак: солодкий фінік, терпкий сир та зверху шоколад? Хоч я і зацікавилась цим поєднанням, але духу не вистачило взятися за діло.

Поки не відважилась. Смак важко передати словами. Його треба відчути і зрозуміти. Але, оскільки я даю цей рецепт, то повірте, що це величне поєднання.

Інгредієнти

  • Королівський фінік – 8 шт.
  • Сир з пліснявою (gorgonzola dop dolce) – 40 гр
  • Молочний шоколад – 50 гр.

За моїм спостереженням сир можна взяти будь-якого, так би мовити, аромату. Але чим дужче він пахне і має терпкий смак буде краще.

Фінік розрізати навпіл та прибрати кісточку. В середину покласти шматочок сиру.

Шоколад розтопити у мікрохвильовій печі до 32 градусів Цельсія і охолодити до 29 градусів. Занурити фінік у шоколад.

Залишити у холодильній камері на 10-15 хвилин для зхоплення шоколаду. Для прикрашання можна покрити золотим кондурином.