Крихітки заслуговують на окрему увагу – це міні чизкейки з чорницею. Мені не хотілось возитися із борошном, тому основа буде із печива і масла. В якості начинки ми візьмемо домашній сир, поєднаємо його із сметаною та цедрою апельсину, зверху покладемо кілька ягід лісової чорниці. Все разом запечемо і посмакуємо за чашкою зеленого чаю
Інгредієнти
Основа:
- Печиво (до кави, Рошен) -120 гр.
- Масло – 50 гр.
Сирна начинка:
- Домашній сир — 500 гр.
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 100 гр.
- Сметана 15% жирности — 80 гр.
- Ванільний цукор — 10 гр.
- Цедра апельсину – 1 ч.л.
- Чорниця — 30 гр.
Розігріваємо духовову шафу до 180 градусів Цельсія.
В чашу комбайну з насадкою ножі кладемо печиво. Подрібнюємо у крихту. Або печиво кладемо у пакет та б’ємо скалкою.
Масло топимо у мікрохвильовій печі імпульсами. Та додаємо його до крихт печива. Перемішуємо.
У форму для приготування кексів (капкейків) кладемо паперову форму для кексів. Викладаємо у кожну формочку по 2-3 ст. л. вологих крихт та утрамбовуємо.
Ставимо запікатися на 10-15 хв.
У ту ж чашу, де подрібнювалось печиво кладемо домашній сир, цукор, ванільний цукор, яйця, сметану та цедру апельсина. Збиваємо суміш до однорідності.
Викладаємо сирну масу на охолоджену основу з печива. Зверху посипаємо чорницею. Якщо у вас вона морожена, то розморожувати не треба.
Випікаємо 20-25 хв.
Сирні кекси піднімуться, але при охолоджені осядуть – це нормально.