Міні чизкейки з чорницею

Крихітки заслуговують на окрему увагу – це міні чизкейки з чорницею. Мені не хотілось возитися із борошном, тому основа буде із печива і масла. В якості начинки ми візьмемо домашній сир, поєднаємо його із сметаною та цедрою апельсину, зверху покладемо кілька ягід лісової чорниці. Все разом запечемо і посмакуємо за чашкою зеленого чаю

Інгредієнти

Основа:

  • Печиво (до кави, Рошен) -120 гр.
  • Масло – 50 гр.

Сирна начинка:

  • Домашній сир — 500 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 100 гр.
  • Сметана 15% жирности — 80 гр.
  • Ванільний цукор — 10 гр.
  • Цедра апельсину – 1 ч.л.
  • Чорниця — 30 гр.

Розігріваємо духовову шафу до 180 градусів Цельсія.

В чашу комбайну з насадкою ножі кладемо печиво. Подрібнюємо у крихту. Або печиво кладемо у пакет та б’ємо скалкою.

Масло топимо у мікрохвильовій печі імпульсами. Та додаємо його до крихт печива. Перемішуємо.

У форму для приготування кексів (капкейків) кладемо паперову форму для кексів. Викладаємо у кожну формочку по 2-3 ст. л. вологих крихт та утрамбовуємо.

Ставимо запікатися на 10-15 хв.

У ту ж чашу, де подрібнювалось печиво кладемо домашній сир, цукор, ванільний цукор, яйця, сметану та цедру апельсина. Збиваємо суміш до однорідності.

Викладаємо сирну масу на охолоджену основу з печива. Зверху посипаємо чорницею. Якщо у вас вона морожена, то розморожувати не треба.

Випікаємо 20-25 хв.

Сирні кекси піднімуться, але при охолоджені осядуть – це нормально.