Рулет медовик

21 сторіччя – це час нових звершень та трансформацій. Я обожнюю можливості, які дає нам розвиток науки і технологій та щоразу нагадує, що все в наших руках. Кілька місяців тому я задумалась над переробкою чи то пак трансформацією медового торту в рулет.

Ви скажете, що це божевільна ідея, але нагадую, що ми живемо і творимо у 21 ст. Після трьох невдалих спроб я знайшла ідеальне співвідношення компонентів, які дозволили змінити форму, а зміст залишити константою: надчудесний аромат меду, ніжний корж, соковитий крем. Щоб відтінити всі смаки я додала чорнослив і рулет заграв новими барвами.

І на останок скажу, на все про все одна година приготування замість усього дня. Спокусливо, правда?

Інгредієнти

Тісто:

  • Мед – 100 гр.
  • Олія – 50 гр.
  • Сода – 5,5 гр. (1 ч.л.)
  • Борошно – 150 гр.
  • Яйця — 3 шт.
  • Цукор – 70 гр.

Крем:

  • Маскарпоне – 250 гр.
  • Вершки (33%) – 300 гр.
  • Цукрова пудра – 40 гр.

Чорнослив

Готуємо корж. У каструлю кладемо мед та олію. Доводимо суміш до кипіння на маленькому вогні постійно помішуючи.

Як починають з’являтися маленькі бульбашки біля стінок каструлі додаємо соду. Суміш одразу почне збільшуватися в об’ємі та пінитися. Постійно помішуючи варимо 2-3 хвилини або ж поки суміш не стане золотистого кольору.

Ставимо охолоджуватися до кімнатної температури.

Яйця та цукор кладемо у діжу комбайну та починаємо збивати спочатку на маленькій швидкості, а потім збільшуючи на максимальну. Яйця мають збільшитися в об’ємі в 3-4 рази. На правильно збитій масі має залишатися легкий слід від вінчика (але через кілька секунд зникає).

Медову масу змішуємо, щоб вона стала однорідною та додаємо порційно (3 ст.л.) до неї збитих яєць і ніжно перемішуємо лопаткою знизу вверх, щоб маса стала легкою та пишнішою. Повторюємо ще 3 рази.

Потім медову-яєчну суміш двома-трьома порціями додаємо вже до збитих яєць та обережено знизу верх лопаткою перемішуємо.

Борошно просіюємо через сито. Додаємо до яєчно-медової суміші трьома порціями, обережно знизу верх перемішуючи. Маса має бути легкою та повітряною.

Розігріваємо духову шафу до 180 градусів Цельсія.

На деко розміром 35х30 кладемо пергамент. Виливаємо тісто та розрівнюємо.

Випікаємо 10 -11 хвилин. Слідкуємо, щоб корж не перепікся.

Дістаємо бісквіт із духовки. Перекладаємо його на чистий бавовняний рушник вниз обличчям. Тобто згори у вас пергамент. Його знімаємо. Зрізаємо по 1-1,5 см з двох боків смужки коржа і відправляємо їх ще підсушитися на 7 хвилин – вони знадобляться для оздоблення.

Медовий бісквіт (ще гарячий) разом із рушником скручуємо в рулет. Залишаємо так до повного охолодження. Такий прийом дає нам можливість скрутити в ідеальну спіраль готовий рулет із кремом, який не трісне.

Чорнослив миємо та заливаємо кип’ятком. Даємо постояти 10-15 хвилин. Якщо він дуже сухий, то час треба збільшити до кількох годин.

Крем. Для крему в діжі комбайну збиваємо маскарпоне, вершки та цукрову пудру до пишності.

Збираємо рулет. Охолоджений корж розвертаємо та перекладаємо на робочу поверхню. Тут можна його просочити: сиропом або молоком, або алкоголем.

530 гр. крему викладаємо на корж та розрівнюємо. Зверху кладемо подрібнений чорнослив. Завертаємо щільно рулет. Готовий рулет завертаємо у пергамент або харчову плівку і відправляємо у холодильну камеру на 40 хв. для стабілізації.

Підсушені шматочки медового коржа подрібнюємо у блендері у крихту.

Після стабілізації, верх рулету покриваємо залишками крему та присипаємо крихтами.