Шоколадні Трюфелі з Бейлізом

Шоколадні Трюфелі з Baileys

Чи не вперше, я не можу підібрати слова, щоб описати нірвану смаку від шоколадних труфелів. Зазначу лиш наступне: бельгійський шоколад та щедра порція лікеру Baileys і все це з любов’ю загорнуто у тонкий шар шоколаду, який приємно хрумтить при відкушуванні.

З цими маленькими трюфелями треба бути дуже обережними. Один хрумкий тріск шоколаду, відчуття м’ясистої шоколадної начинки насиченої лікером Baileys і залежність від них гарантована.

Інгредієнти

Трюфель:

  • Молочний шоколад – 150 гр.
  • Вершки (33%) – 50 гр.
  • Масло – 10 гр.
  • Лікер бейліз – 10 гр.

Шоколадний каркас:

  • Молочний шоколад – 50 гр.

Молочний шоколад Callebaut № 823 із вмістом 33,6% какао.

Вершки розігріваємо до 85-90 градусів на паровій бані або у мікрохвильовій печі імпульсами.

Шоколадні калети кладемо у глибоку миску та заливаємо їх гарячими вершками. Чекаємо 5 секунд і починаємо розмішувати до розчинення калет. Якщо певна кількість калет не розчинилась, то можна 5 секунд розігріти у мікрохвильовій печі.

До теплої шоколадної маси (30 градусів Цельсія) додаємо масло кімнатної температури і ще раз гарно вимішуємо.

Потім додаємо лікер бейліз. Вимішуємо.

Накриваємо шоколадну масу харчовою плівкою в контакт. Кладемо миску у холодильну камеру на 15 годин. Така маса може стояти і до 36 годин.

Після стабілізації шоколадну масу ділимо на порції по 15 гр. (або іншого розміру за вашим бажанням). На цьому етапі скачувати цукерки не потрібно. Кладемо шматочки на тарілку, на яку попередньо покладений пергамент. Зверху шоколадних шматочків кладемо харчову плівку та відправляємо на стабілізацію ще на 10 годин. Шоколад швидко вбирає інші запахи, тому раджу все таки плівкою накривати його.

Після другої стабілізації із шматочків швидко скачуємо колобки. На цьому етапі трюфелі готові. Їх можна обваляти у какао. Або ж зробити ще тонкий шоколадний корпурс.

Такі трюфелі не люблять високої температури, тому перед покриттям шоколаду доцільно його тримати у холодильній камері.

Для шоколадного корпусу шоколад топимо до температуру 30 градусів у мікрохвильовій печі імпульсами кожного разу перемішуючи.

Одягаємо одноразові рукавиці. Зачерпуємо чайну ложку шоколаду на рукавицю і зверху кладемо трюфель. Швидко обкатуємо в шоколаді і кладемо на пергамент.

Шоколадний корпус стабілізується досить швидко, якщо заготовки трюфеля були гарно охолоджена.