Вишневий чизкейк

Якщо жаги до відкриття нових смаків немає. Поєднання груши та сиру дорблю викликають подив та не зрозуміння, але в той же час ви не згодні йти на компроміс із смаками, то класика – це ваш вибір. Думаю, чизкейк з домашньою стиглою вишнею не потребує додаткового опису смаку, бо це – база

Інгредієнти

Основа:

  • Печиво (крихке) – 180 гр.
  • Масло – 80 гр.

Сирна начинка:

  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 60 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Крем-сир – 250 гр.
  • Вершки (33%) – 60 гр.

Вишневе компоте:

  • Вишня – 150 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст.л.
  • Вода – 30 гр.

Основа. Для основи печиво (“до кави” Рошен) кладемо у комбайн із насадкою ножі. Перетираємо до крихти. Додаємо розтоплене масло і ще раз змішуємо, щоб утворилась волога крихта.

Беремо форму діаметром 14 см. Частину крихт викладаємо на дно, а іншою частиною формуємо боки.

Ставимо форму у заздалегідь розігріту духову шафу на 15 хвилин. Після дістаємо та охолоджуємо основу до кімнатної температури.

Начинка. У глибокій мисці змішуємо крем-сир, яйце, цукор та ванільний цукор. Перемішуємо вінчиком до однорідності і додаємо вершки. Ще раз перемішуємо, але не збиваємо.

Розігріваємо духову шафу до 120 градусів Цельсія.

1,5 л води кип’ятимо у чайнику. Після виливаємо воду у вогнетривку форму.

Форму із чизкейком ставимо на середню поличку у духовій шафі, а з водою —  нижче. Випікаємо 50 хвилин.

Готовий пиріг охолоджуємо годину у прочиненій духовій шафі, а потім — у холодильній близько 6 годин.

Вишневе компоте. Вишню та цукор кладемо у сотейник. Ставимо на середній вогонь та доводимо до кипіння. Після закипання проварюємо ще 3 хвилини. І додаємо крохмаль, який попередньо розведений водою. Постійно помішуючи, проварюємо компоте ще 2-3 хвилини. Вишня із соком має загуснути.

Можливо, якщо вишня дуже соковита або ви додали води, то суміш може залишитися рідкою. В цьому випадку можна ще згустити крохмалем.

Вишневе компоте слід викласти зверху охолодженого чизкейку.