Лінцерське печиво

Лінцерське печиво так гармонійно підходить до Різдвяних свят. Хрумке, з тонким ароматом мигдалю та змащене шоколадною пастою — чудове поєднання для подарунку друзям.

Інгредієнти

Печиво:

  • Масло – 100 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Жовток одного яйця
  • Борошно – 150 гр.
  • Мигдалеве борошно – 30 гр.
  • Розпушувач – 0,25 ч.л.
  • Сіль – 0,25 ч.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Кориця – 0,25 ч.л.

Нутелла

Помадка:

  • Білий шоколад – 50 гр.
  • Кокосова олія – 1 ч.л.

Основи: Мигдалеве борошно можна замінити тією ж кількістю звичайного пшеничного борошна.

У помадку можна не додавати кокосову олію, а просто розтопити шоколад, але в цьому випадку не буде кокосового аромату.

У діжі комбайну із насадкою вінчик збиваємо до пишності масло кімнатної температури з цукром. Додаємо жовток та ще раз збиваємо до однорідності.

Змінюємо насадку комбайна на К-подібну. До масляно-яєчної суміші  додаємо борошно, мигдалеве борошно, розпушувач, ванільний цукор та корицю. Все перемішуємо до однорідності.

Скатуємо тісто у кулю, накриваємо харчовою плівкою та кладемо у морозильну камеру на 1 годину.

Після охолодження припудрюємо робочу поверхню тонким шаром борошна. Кладемо тісто та розкатуємо його у пласт 0,3 мм. Тісто дуже ніжне та може рватися по краях. В цьому випадку обережно руками зліплюємо його.

За допомогою виробок формуємо печиво.

Випікаємо 5 хвилин у заздалегідь розігрітій духовій шафі. Від тривалості випікання буде залежати хрумкість печива.

Для помадки білий шоколад імпульсами розтоплюємо у мікрохвильовій печі щоразу ретельно перемішуючи. Додаємо кокосову олію і знову перемішуємо.

На одну частину печива кладемо нутеллу, а верхню частину – занурююємо у помадку і кладемо на першу половинку.