Новорічний бісквітний рулет з полуницею і маскарпоне

I don’t want a lot for Christmas
There is just one thing I need
I don’t care about the presents underneath the Christmas tree
I just want you for my own
More than you could ever know
Make my wish come true
All I want for Christmas is you

Інгредієнти

Корж:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор — 60 гр.
  • Борошно — 80 гр.
  • Розпушувач — 0,5 ч.л.
  • Фарба AmeriColor — по 3 краплі червоної та зеленої

Крем:

  • Маскарпоне — 200 гр.
  • Вершки (33-35%) — 250 гр.
  • Цукрова пудра — 40 гр.

Пюре полуниці – 150 гр.

Духову шафу розігріваємо до 180 градусів.

За допомогою міксера на середній швидкості близько 2 хвилин збиваємо яйця (жовток та білок разом). Додаємо цукор і збиваємо на великій швидкості до збільшення маси вдвічі-тричі. На правильно збитій масі буде залишатися візерунок від вінчика.

Борошно із розпушувачем просіюємо та двома порціями вводимо до яєчної суміші. За допомогою кулінарної лопатки або вінчика обережними рухами знизу-верх перемішуємо. На даному етапі міксером користуватися не варто, тому що повітря, яке знаходиться в яєчній масі, вийде і маса впаде.

Масу ділимо на дві частини. В одну додаємо червоний барвник, в іншу — зелений.

Маси перекладаємо у кулінарний конверт.

На деко кладемо лист білого пергаменту.

На нього почергово лініями вичавлюємо тісто.

Випікаємо 8 хвилин. Перепікати тонкий бісквіт не можна, оскільки він може тріснути при згортанні, а також утворяться пересушені краї коржа.

Поки корж випікається, на столі розвертаємо чистий рушник, який має бути трохи більшим за розмір коржа.

Готовий корж достаємо з духової шафи і кладемо на рушник. Перевертаємо його лицьовою стороною донизу — верхівка коржа лежить на рушнику, а зверху пергамент. Акуратно знімаємо пергамент і скручуємо разом із рушником корж у рулон. Залишаємо так до повного охолодження. Якщо Ви не звернете в рулон гарячий корж, потім його не можна буде згорнути.

За допомогою міксера збиваємо маскарпоне, вершки та цукрову пудру у пишну масу. Якщо маса дуже густа, то можна додати трохи вершків.

Збираємо рулет. Рушник з коржем розгортаємо та перекладаємо на стіл. Корж змащуємо полуничним пюре. Викладаємо частину крему і знову згортаємо рулет. Зверху рулет змащуємо другою частиною збитих вершків.