Лимонні труфелі на білому шоколаді

Чи може смакувати лимон ніжно, але водночас насичено та сильно, зачаровуючи та манячи своїм ароматом та смаком?  Так, якщо це трюфелі.

Білий бельгійських шоколад щедро ароматизований ефірними маслами цедри лимону. Кілька капель лимонного соку надають кислинку, відтіняючи солодкість шоколаду. Фінальний акорд робить глазур, в якій причаївся маленький секретик.

Інгредієнти

Трюфель:

  • Білий шоколад (Callebaut) – 100 гр.
  • Вершки (33%) – 20 гр.
  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • Цедра половини лимону
  • Масло – 15 гр.

Глазур:

  • Білий шоколад – 50 гр.
  • Кокосова олія – 10 гр.

Кладемо білий шоколад та вершки у миску. Короткими імпульсами по 10 секунд мікрохвильової печі розтоплюємо шоколад, щоразу ретельно перемішуючи.

Як тільки маса розтане додаємо масло кімнатної температури і знову перемішуємо.

Додаємо цедру та сік лимону. Кислість можете регулювати самостійно.

Масу накриваємо харчовою плівкою у контакт і ставимо на ніч у холодильну камеру.

Після стабілізації ділимо масу на бажані за розміром кульки. І підморожуємо їх у морозильній камері 20-30 хвилин. Так глазур буде краще покривати заготовку.

Для глазурі топимо шоколад із кокосовою олією разом.

Занурюємо заготовки, даємо стекти зайвій рідині і викладаємо на дощечку покриту пергаментом. Відправляємо у холодильну камеру для стаблізації на 30 хвилин.

Із залишку шоколадної глазурі можна зробити бризки додавши жовтий барвник та покрити кондурином.