Лимонний мус

Зазвичай, ми використовуємо лимон як додаток для страв: підкислити чи ароматизувати. Однак ніколи цей фрукт не був у головній ролі, що абсолютно несправедливо. Адже поєднання кислого і солодкого створене на небесах.

Перший із серії лимонних десертів – лимонний мус. Легкий, пористий та насичений. Тут ви можете самостійно управляти смаком десерту додаючи більше або менше лимонного соку, щоб досягти гармонії.

Інгредієнти

  • Молоко – 150 гр.
  • Жовтки – 80 гр. (4 шт.)
  • Цукор – 70 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Желатин – 10 гр.
  • Холодна вода – 30 гр.
  • Вершки (33%) – 250 гр.
  • Цедра двох лимонів
  • Сік одного лимона

До желатину додаємо холодну воду і залишаємо його набухати.

Цукор перетираємо із цедрою. Додаємо жовтки та збиваємо до збільшення в об’ємі та побіління. Молоко підігріваємо до 90 градусів Цельсія. Продовжуючи збивати жовтки додаємо тоненькою цівкою гаряче молоко. Суміш переливаємо назад у каструлю і підігріваємо до 85-90 градусів, постійно помішуючи. В іншому випадку є великий шанс, що жовтки зваряться і візьмуться пластівцями.

Знімаємо з вогню і додаємо розбухлий желатин. Ретельно перемішуємо одну-дві хвилини, щоб розчинився желатин. Якщо в кремі є певні не розчинені вкраплення (желатину, жовтків), то масу можна процідити через сито.

До маси додаємо сік лимону. На цьому етапі мус можна спробувати, якщо замало кислого смаку, то соку можна додати більше.

Заварну частину мусу залишаємо вистигати до кімнатної температури.

Холодні вершки збиваємо до м’яких піків. Тобто візерунок від вінчика проглядається, але сама суміш м’яка і нагадує 15% сметану.

До напівзбитих вершків додаємо трьома партіями заварну частину, щораз обережно вмішуючи силіконовою лопаткою.