Грушево-шоколадний кекс

Пористу ванільну м’якіть прорізує золотисто-соковита груша, яка контрастує з легкою гірчинкою чорного шоколаду. Ідеально, щоб закохатися.

Інгредієнти

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Ванільний цукор – 5 гр.
  • Масло – 120 гр.
  • Борошно – 160 гр.
  • Розпушувач – 4 гр. (1 ч.л.)
  • Шоколадні краплі – 80 гр.
  • Груша – 250 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ч.л.

До ємності для збивання кладемо яйця та цукор. Спочатку збиваємо на середній швидкості до утворення легкої піни, а потім збільшуємо швидкість. Маса має збільшитися у тричі та побіліти. На правильно збитій масі залишається слід від вінчика.

На першій швидкості міксера вмішуємо до яєчної маси шматочки розм’якшеного масла. Маса може злегка опасти.

До сита кладемо борошно та розпушувач. Додаємо до яєчно масляної суміші просіяні сухі компоненти та перемішуємо лопаткою.

Останніми додаємо ванільний цукор та шоколадні краплі. Якщо у вас плитка шоколаду, то її потрібно буде порізати на бажані шматки.

Грушу миємо, чистимо від шкірки та видаляємо серцевину. М’якіть ріжемо квадратами. Припудрюємо їх кукурудзяним крохмалем і додаємо до тіста.

Перекладаємо тісто у форму змащену тонким шаром масла.

Випікаємо 35 хвилин у духовій шафі прогрітій до 180 градусів Цельсія.

Стан готовності кексу перевіряємо дерев’яною шпажкою. Протикаємо нею кекс. Із середини тіста шпажка має виходити сухою.