Консервовані груші у винному сиропі

Я обожнюю нестандартні поєднання смаків коли роблю закрутки на зиму. У моєму доробку варення із чорниці та малини; персики із базиліком; чорна смородина із малиною; чорна смородина із апельсином; полуниця із ревнем.

Консервую я все у маленьких баночках, з яких зручно смакувати або ж дарувати.

Рецепт груш у винному сиропі знайшла на теренах тіктоку у нашої співвітчизниці, яка працює на фермі у Швейцарії. Тобто це швейцарських рецепт. На наступний день я була вже на оптовому базарі і обирала груші.

Люди, цей рецепт скарб, а груші за ним –  поєднання вишуканості, свіжості та нереальної смакоти.

Інгредієнти

Сироп:

  • Біле вино – 500 гр.
  • Цукор – 500 гр.
  • Ванільний цукор – 20 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Лимон – 1 шт.

Груші – 4 кг.

Із цих компонентів у мене вийшло 5 літрів консервованих груш. Банки повністю заповненні грушою.

Для консервування бажано обирати груші із твердою структурою. Я використовувала сорт “Лісова красуня”. Вино обрала напівсолодке мускат.

Кожну банку стерилізуємо на водяній бані десь 20 хвилин. Для стерилізації кришок треба у каструлю налити воду та покласти кришки. Стерилізувати (проварити) 20 хвилин.

Груші миємо, чистимо від шкірки. Розрізаємо навпіл та очищаємо від серцевини. Наповнюємо половинками банку.

Для сиропу у каструлю вливаємо вино, воду, додаємо цукор та ванільний цукор. Лимон нарізаємо на скибочки. Вичавлюємо сік у сироп. Шкірку також додаємо до сиропу.

Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після варимо ще 10 хвилин.

Заливаємо банки із грушою до країв.

Кладемо зверху кришку та стерилізуємо все ще раз. Для цього беремо каструлю вищу за ту банку, в якій груші і щоб вода могла сягнути до “плеча” банки. На дно каструлі кладемо натуральну тканину, наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Обережно поміщаємо банку у воду.  Стерилізуємо банки при температурі 85 градусів Цельсія 30 хвилин.

Після стерилізації закручуємо кришку і перевертаємо банку догори вниз.

Після охолодження кришка має втягнутися.