Кекс з грушею та маком, а також грушею пашот

Це той кекс, якого завжди буде мало. Це той, крихти, якого ніколи не залишаться до завтра. Це той, який буде займати гламурне місце на святковому столі і гучно заявляти статус зірки вечору.

І знаєте, що? Він має повне право на це.

Волога м’якіть гармонійно поєднується із соковитими грушами, які ідеально розкидані в кексі та хрумким маком. Потім настає черга груши пашот, яка дбайливо зварена у червоному вині із додаванням кориці.

Інгредієнти

Тісто:

  • Масло (72,5%)– 100 гр.
  • Цукор – 90 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Олія – 30 гр.
  • Борошно – 175 гр.
  • Розпушувач – 4,5 гр ( 1 ч.л.)
  • Зернята мака – 20 гр. (2 ст.л.)
  • Свіжі груши – 2 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.

Груши пашот:

  • Груши – 4 шт.
  • Червоне десертне вино – 350 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Палочка кориці

Кекс. Масло кімнатної температури та цукор кладемо у діжу комбайна із насадкою вінчик. Збиваємо масу 2 хвилини на високій швидкості.

Додаємо по одному яйця, щоразу збиваючи по 2 хвилини.

Далі додаємо олію, ванільний цукор, борошно, розпушувач, мак. Збиваємо вінчиком 1-2 хвилини на середній швидкості до однорідності.

Груши (сорт Бера) чистимо та видаляємо серцевину. Ріжемо на дрібні шматочки. Припудрюємо кукурудзяним (картопляним) крохмалем і одразу додаємо до тіста. За допомогою лопатки бережно вмішуємо груши у тісто.

Форму діаметром 14 см змащуємо маслом (7 гр). Викладаємо у форму тісто. Випікаємо в розігрітій духовій шафі до 180 градусів Цельсія 60 хвилин. Кекс у формі діаметром 20 см випікаємо 40 хв.

Стан готовності кексу перевіряємо дерев’яною шпажкою. Протикаємо нею кекс. Із середини тіста шпажка має виходити сухою.

Груши пашот. До сотейника вливаємо десертне вино, кладемо цукор, ванільний цукор, корицю. Ставимо на вогонь та доводимо до 95-97 градусів Цельсія.

Груши чистимо від шкірки та додаємо до гарячого вина. Варимо на маленькому вогні до м’якості груш (15-20 хв)