Cakepops
З минулого рецепту, коли я робила шоколадні горщики, у мене залишився майже весь кекс. І я подумала, чому б не приготувати бісквітні ескімо. Тим паче, що силіконовою формою я давно не користувалась. Подумала і зробила.
Щоб надати особливого присмаку таким ескімо я додала до маси подрібнений мармелад, а до шоколаду, яким покривається ескімо – кокосове масло.
Такий десерт має кілька переваг. По-перше, дуже гарний вигляд. По-друге, такі десерти можна сміливо зберігати у морозильній камері, а коли ви знаєте, що прийдуть друзі, то за 30 хвилин до їхнього приходу можна покрити глазур’ю. По-третє, варіантність начинок. Я додала мармелад, але можна і повітряний рис, горіхи, печиво, карамель, сушені ягоди та фрукти. Тут справа лише у вашій фантазії. І, по-четверте, це смак. Спочатку, на смакові рецептори потрапляє шоколадна глазур де розпізнається легкий присмак кокосу. Соковита та насичена шоколадна м’якіть ніжно тане у роті, і тільки кислуватий смак мармеладу говорить, що головна роль у нього.
Якщо у вас немає силіконової форми у вигляді ескімо, то можна зліпити шоколадні кульки.
Інгредієнти
Шоколадно-кавовий кекс:
- Борошно — 150 гр.
- Цукор — 100 гр.
- Какао — 30 гр.
- Сода – 0,5 ч. л.
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Молоко – 110 гр.
- Кава – 1 повна ч.л.
- Окріп- 80 мл.
- Олія – 45 гр
- Яйце – 1 шт
Крем:
- Згущене молоко – 50 гр.
- Масло – 40 гр.
Мармеладні цукерки
Глазур:
- Чорний шоколад – 100 гр.
- Кокосове масло – 25 гр.
Бісквіт. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів Цельсія.
В чашку кладемо розчинну каву та заливаємо окропом. Охолоджуємо.
В діжу комбайна кладемо сухі компоненти. Перемішуємо вінчиком, щоб всі компоненти об’єдналися.
Додаємо вологі компоненти та збиваємо К-подібною насадкою на середній швидкості до гладкої консистенції.
Тісто виливаємо у форму попередньо змащену вершковим маслом та випікаємо 30 хвилин.
Ступінь готовності перевіряємо дерев’яною шпажкою. Протикаємо середину коржа, якщо вона суха, то виріб готовий.
Готовий корж залишаємо у формі 10 хвилин. Потім виймаємо з форми і охолоджуємо до кімнатної температури.
Готуємо масу. Кекс кімнатної температури розриваємо руками на маленькі шматочки. Додаємо згущене молоко, м’яке масло кімнатної температури та подрібнений мармелад. Перемішуємо масу до однорідної вологої консистенції.
Формуємо із тіста кульки бажаного діаметру або кладемо у спеціальну силіконову форму. Сформовані вироби кладемо у морозильну шафу на 4 години до повного охолодження та замерзання.
Глазур. У мікрохвильовій печі імпульсами топимо шоколад. Спочатку можна по 20 секунд, а по мірі розтоплення, то по 5 секунд. Додаємо кокосове масло і перемішуємо.
Для зручності глазурі можна перелити у глибокий стакан.
Формуємо десерт. Беремо широку тарілку (або дошку), поверх кладемо пергамент. Дістаємо ескімо (або кульки) із морозильної камери і одразу занурюємо їх у глазур. Даємо секунду стікти залишку шоколаду і кладемо ескімо на пергамент.
Стабілізуємо десерт у холодильній камері 1 годину.
Можна розтопити білий шоколад і зробити ним лінії.