Шоколадний горщик із лохиною та шоколадно-кавовим бісквітом

Ви також знітилися, коли побачили фото і подумали — що робить горщик із базиліком у солодких історіях?

Відповідаю, це шоколадний горщик із шоколадно-кавовим бісквітом, збитими вершками і лохиною.

Ефектно, правда?

Інгредієнти

Шоколадний горщик:

  • Чорний шоколад – 60 гр.

Крем:

  • Вершки (33%) – 70 гр.
  • Цукрова пудра – 10 гр.

Шоколадно-кавовий кекс:

  • Борошно — 150 гр.
  • Цукор — 100 гр.
  • Какао — 30 гр.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Молоко – 110 гр.
  • Кава – 1 повна ч.л.
  • Окріп- 80 мл.
  • Олія – 45 гр
  • Яйце – 1 шт

Рецепт розрахований на одну порцію. Паперовий стакан об’ємом 250 гр.

Шоколадний горщик. Чорний шоколад із вмістом какао від 65% розтоплюємо у мікрохвильовій печі імпульсами по 20 секунд. Перемішуємо ложкою і переливаємо його у одноразовий паперовий стакан. Прокручуючи стаканчик розподіляємо шоколад по стінках та дну. Щоб краще розподілити шоколад можна скористатися тильною частиною чайної ложечки. Ставимо стакан у холодильник на ніч.

Бісквіт. Попереджу, що нам потрібно буде лише грам 30 з готового бісквіту. Решту можна використати для інших цілей.

Розігріваємо духову шафу до 180 градусів Цельсія.

В чашку кладемо розчинну каву та заливаємо окропом. Охолоджуємо.

В діжу комбайна кладемо сухі компоненти. Перемішуємо вінчиком, щоб всі компоненти об’єдналися.

Додаємо вологі компоненти та збиваємо К-подібною насадкою на середній швидкості до гладкої консистенції.

Тісто виливаємо у форму попередньо змащену вершковим маслом та випікаємо 30 хвилин.

Ступінь готовності перевіряємо дерев’яною шпажкою. Протикаємо середину коржа, якщо вона суха, то виріб готовий.

Готовий корж залишаємо у формі 10 хвилин. Потім виймаємо з форми і охолоджуємо до кімнатної температури.

Збираємо десерт. Надрізаємо краєчок паперу стаканчика і обережно його зриваємо. Це необхідно робити дбайливо і зайвий раз не торкатися шоколадних стінок, щоб не залишити відбитки.

Вершки із цукровою пудрою збиваємо до піків.

Беремо 30 грам кексу та робимо крихту.

На дно шоколадного стаканчику кладемо крихту, потім крем і ягоди лохини. Повторюємо ще раз. Ставимо десерт у холодильну камеру для стабілізації на кілька годин.

Оскільки шоколад не був темперований, то при високих температурах він буде плавитися, тому рекомендую подавати десерт охолодженим.