Торт з порічкою

Будь-яка знакова подія супроводжується невід’ємною частиною – солодким тортом. Серед усіх моїх рецептів солодощів є лише один торт. Це пов’язано не з тим, що я не вмію його готувати, причина одна – великі витрати часу. Навіть приготування нескладного торту займає два дні: випікання бісквіту, приготування крему, начинка, стабілізація, фінішне покриття і знову стабілізація.

Але все це не про сьогоднішній рецепт. Так-так, готуємо торт.

У нього гарнющий зовнішній вид, а середині – ще краще. Ваші близькі будуть співати дифірамби, просити рецепт і кожен раз дивуватися, що це змогла зробити людина, а не кондитер. І тільки ми будемо з вами знати, що ви його зробили за 40 хвилин.

Оскільки у мене нетиповий рецепт, то буде і не типова начинка. В головній ролі буде порічка, яка гармонійно поєднується із солодкістю крему та ніжністю бісквіта.

До рецепту додала фото етапів приготування, щоб простіше було готувати.

Інгредієнти

Корж:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор — 60 гр.
  • Борошно — 80 гр.

Крем:

  • Маскарпоне — 150
  • Вершки (33-35%) — 250 гр.
  • Цукрова пудра — 30 гр.

Начинка:

  • Порічка – 150 гр.
  • Цукор – 100 гр.

Порічку миємо та відділяємо від плодоніжки. Ягоди кладемо в каструлю та додаємо цукор. Виримо до закипання помішуючи, щоб ягоди не підгоріли. Після закипання варимо ще 7 хвилин та охолоджуємо.

Порічкову начинку можна замінити будь-яким варенням.

Духову шафу розігріваємо до 180 градусів.

За допомогою міксера на середній швидкості близько 2 хвилин збиваємо яйця (жовток та білок разом). Додаємо цукор і збиваємо на великій швидкості до збільшення маси вдвічі-тричі. На правильно збитій масі буде залишатися візерунок від вінчика.

Борошно просіюємо та двома порціями вводимо до яєчної суміші. За допомогою кулінарної лопатки або вінчика обережними рухами знизу-верх перемішуємо. На даному етапі міксером користуватися не варто, тому що повітря, яке знаходиться в яєчній масі, вийде і маса впаде.

На деко кладемо лист білого пергаменту.

Виливаємо суміш на пергамент і розрівнюємо лопаткою тонким шаром.

Випікаємо 10 хвилин. Перепікати тонкий бісквіт не можна, оскільки він може тріснути при згортанні, а також утворяться пересушені краї коржа.

Поки корж випікається, на столі розвертаємо чистий рушник, який має бути трохи більшим за розмір коржа.

Готовий корж достаємо з духової шафи і поміщаємо на рушник. Перевертаємо його лицьовою стороною донизу — верхівка коржа лежить на рушник, а зверху пергамент. Акуратно знімаємо пергамент і скручуємо разом із рушником корж у рулон. Залишаємо так до повного охолодження. Якщо Ви не звернете в рулон гарячий корж, потім його не можна буде згорнути.

За допомогою міксера збиваємо маскарпоне, вершки з цукровою пудрою у пишну масу.

Рушник з коржом розгортаємо. За допомогою лінійки відміряємо шматочки по 9 см (або іншого розміру) та розрізаємо.

Кожен шматок змащуємо порічковою начинкою. Крем ділимо на 5 частин. 4 частинами змащуємо шматки, а 5 частина буде використана для покриття торту.

Кожен шматок звертаємо в рулет, залишаючи 2 см вільними. Потім маленький рулетик приєднуємо до другої частини і знову скручуємо. Так всі частини.

Торт кладемо на форму для подачі і змащуємо частиною крему. Відправляємо у холодильну камеру для стабілізації на 3 години.