Задоволення в кожній ложці, любов до останньої крихти ягідного крамблу.
Хімія та фізика цього десерту дуже проста. Під дією високих температур полуниця, малина та чорниця перевтілюються у надчуттєвий аромат від якого на піднебінні з’являється довгий звук “ммммм”. Ванільне морозиво від гарячого, ще булькаючого соусу повільно, але впевнено тане створюючи контраст холодно і гарячого. Жваво зачерпуєш щедру ложку десерту і смакуєш. Хрумкий тонкий шар крихт робить останній акорд у досконалості.
Інгредієнти
Ягодний соус:
- Полуниця – 300 гр.
- Малина – 200 гр.
- Чорниця – 80 гр.
- Цукор – 100 гр.
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ч.л.
Хрумкий шар (крамбл):
- Борошно – 70 гр.
- Цукор – 20 гр.
- Масло – 30 гр.
Духову шафу розігріваємо до 180 градусів Цельсія.
Полуницю миємо, видаляємо плодоніжку. Якщо ягода велика розрізаємо навпіл або на чотири частина. Перекладаємо у форму для запікання. Додаємо малину, чорницю та цукор. Перемішуємо. Можна додати до суміші ягід ще крохмаль. Так, готовий крамбл буде густішим.
Для крамбла натираємо масло з морозильної камери на тертці з великими отворами (бурякова). Додаємо борошно та цукор. Змішуємо, пропускаючи вміст через долоні, ніби розтираючи борошно та масло. Робимо це швидко, щоб від теплоти рук масло не розтануло. В результатів має бути крихта.
Посипаємо крихтою ягоди, але не перемішуємо.
Випікаємо 35 хвилин.