Ягідний крамбл

Задоволення в кожній ложці, любов до останньої крихти ягідного крамблу.

Хімія та фізика цього десерту дуже проста. Під дією високих температур полуниця, малина та чорниця перевтілюються у надчуттєвий аромат від якого на піднебінні з’являється довгий звук “ммммм”. Ванільне морозиво від гарячого, ще булькаючого соусу повільно, але впевнено тане створюючи контраст холодно і гарячого. Жваво зачерпуєш щедру ложку десерту і смакуєш. Хрумкий тонкий шар крихт робить останній акорд у досконалості.

Інгредієнти

Ягодний соус:

  • Полуниця – 300 гр.
  • Малина – 200 гр.
  • Чорниця – 80 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ч.л.

Хрумкий шар (крамбл):

  • Борошно  – 70 гр.
  • Цукор  – 20 гр.
  • Масло – 30 гр.

Духову шафу розігріваємо до 180 градусів Цельсія.

Полуницю миємо, видаляємо плодоніжку. Якщо ягода велика розрізаємо навпіл або на чотири частина. Перекладаємо у форму для запікання. Додаємо малину, чорницю та цукор. Перемішуємо. Можна додати до суміші ягід ще крохмаль. Так, готовий крамбл буде густішим.

Для крамбла натираємо масло з морозильної камери на тертці з великими отворами (бурякова). Додаємо борошно та цукор. Змішуємо, пропускаючи вміст через долоні, ніби розтираючи борошно та масло. Робимо це швидко, щоб від теплоти рук масло не розтануло. В результатів має бути крихта.

Посипаємо крихтою ягоди, але не перемішуємо.

Випікаємо 35 хвилин.