Ліниві вареники з домашнім сиром

Гарний сніданок – гарний ранок. А якщо цей ранок почати з лінивих вареників з домашнього сиру буде ще краще. Доповнимо страву полуничним соусом. Додамо стиглих соковитих ягід полуниці і все готово.

Але є одна особливість. Справа в тому, що я додала до вареників дрібку апельсинової цедри. Вершковий смак домашнього жирного сиру зливається із ароматною полуницею. А потім сюрприз – тонкий апельсиновий аромат цедри, який, ну, просто ідеально зливається із полуницею.

Скуштувавши один вареничек виникає дивне відчуття… Тарілка ще повна, але вже жалкуєш, що вона буде пустою. Моя вам порада. Не варто сумувати. Ці вареники підходять і для вечері.

Інгредієнти

  • Домашній сир – 200 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор – 50 гр.
  • Сіль — дрібка
  • Борошно – 60 гр.
  • Цедра апельсина – 0,5 ч.л.

Полуничний соус

  • Полуниця – 120 гр.
  • Цукор – 50 гр.

Домашній сир виделкою розім’яти. Або ж можна протерти через сито. Додати яйце і  перемішати. Додати цукор, сіль, цедру апельсина. Замішати тісто.

Воно може липнути до рук. В цьому випадку можна додати ще 10 гр. борошна. Але не варто забивати тісто борошном. Оскільки вареники будуть тугими.

Робочу поверхню припудрюємо борошном. Викладаємо сирне тісто і обминаємо його. Долонями формуємо довгу ковбаску діаметром 1,5 см або ж іншого розміру. Тут це не головне. Нарізаємо вареники 1-2 см.

Для соусу полуницю миємо та видаляємо плодоніжку. Кладемо у глибоку ємність, додаємо цукор і погружним блендером робимо пюре.

Наливаємо у каструлю 1,5 л води і підсолюємо її. Чекаємо поки вода закипить.

Закидаємо порцію шматочків у кип’ячу воду. Одразу перемішуємо їх, щоб вони не пристали до дна каструлі і не злипалися. Після спливання варимо ще одну хвилину і витягаємо.

На дно тарілки викладаємо 3 ст.л. полуничного пюре, а зверху – вареники.