Тірамісу з полуницею та базиліком

Полуничне тірамісу

Я люблю червень за щедрі дари ягід і полуничне тірамісу з базиліком тому доказ. Цей десерт я б охарактеризувала як сміливість і витонченість. Зараз поясню.

Ніжне печиво савоярді просочене пюре із стиглої соковитої полуниці поєднується із вершковим смаком крему на основі маскарпоне. Не менш важливу роль відіграє лікер Куантро. Його тонкий апельсиновий аромат підсилює смак полуниці, роблячи її виразнішою.

Спробувавши першу ложечку очі починають заплющуватися від насолоди, звук “м” формується десь у піднебінні аж поки щось незвичне перебиває традиційність смаків. Відкриваєш очі, навіть трохи морщиш брови. Лиш за секунду на обличчі буде усмішка, бо той бунтар – це базилік.  І він вносить останній акцент у десерт.

Інгредієнти

Печиво савоярді – 15 шт.

Молоко – 100 гр.

Лікер Куантро – 2 ст.л.

Полуничний соус

  • Полуниця – 160 гр.
  • Цукор – 40 гр.
  • Базилік – 7 листочків

Крем

  • Маскарпоне – 100 гр.
  • Вершки (33%) – 150 гр.
  • Цукрова пудра – 15 гр.

Рецепт розрахований на три порції.

Полуницю миємо, видаляємо плодоніжку. Листя базиліка миємо та висушуємо.

У чашу блендара кладемо полуницю, базилік та цукор. Занурювальним блендером робимо пюре.

Для крему збиваємо міксером до пишності маскарпоне, вершки та цукрову пудру.

Формуємо десерт.

На дно келиха кладемо столову ложку крему.

Молоко кімнатної температури наливаємо у широку миску діаметром більшим ніж печиво.

На менше ніж секунду занурюємо печиво спочатку в молоко. Завдяки цьому печиво буде добре просочене, а не сухе. Потім занурюємо його у полуничне пюре з базиліком.

Просочене печиво викладаємо поверх крему. Зверху додаємо лікер Куантро і шар крему. Повторюємо кілька разів.