Креп Сюзетт

Млинці Сюзетт

Історія млинців Сюзетт або як називається ця страва у французів Crêpe Suzette (креп Сюзетт) оповита легендами та історіями, що не дивно, адже з’явилися вони десь наприкінці 19 століття.

Оксамитово ніжні млинці пристрасно просочені апельсиновим соусом будуть прикрасою столу на Масляну.

Інгредієнти

Млинці

  • Борошно – 125 гр.
  • Цукор – 15 гр.
  • Ванільний цукор – 5 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 280 гр.
  • Олія – 20 гр.

Соус

  • Апельсини- 2 шт.
  • Апельсиновий сік – 200 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Масло – 100 гр.

Для млинців всі компоненти кладемо в глибоку ємність та збиваємо 2 хвилини міксером до розчинення борошна. Тісто ставимо відпочити щонайменше на 30 хвилин при кімнатній температурі. Для довшого зберігання – холодильна камера. Це дасть можливість глютену утворити правильні зв’язки та зробити тісто однорідним та шовковистим.

Тісто на млинці можна замісити вручну. Для цього яйця змішуємо із цукром і борошном. За допомогою виделки або вінчика змішуємо, а потім додаємо молоко.

З апельсинів знімаємо цедру. Чистимо їх від шкірки, а кожний сектор (дольку) — від плівок.

Для приготування карамелі висипаємо цукор рівним шаром на широку і велику пательню (потім до соусу будемо додавати млинці). Допоки цукор не  розплавиться його не потрібно розмішувати чи перемішувати.

Як тільки утворилася карамель додаємо масло та апельсиновий сік. Уварюємо соус на маленькому вогні 15 хвилин. Додаємо цедру апельсина та очищені дольки апельсина. Проварюємо все разом ще 5 хвилин.

Для випікання млинців беремо пательню. Змащуємо її 3 краплинами олії та розігріваємо на середньому вогні.

Ополоником зачерпуємо частину тіста і ллємо його до центру пательні. Другою рукою, тримаючи пательню за ручку у повітрі, швидко нахиляємо її у різні боки, щоб тісто розподілилося по всій поверхні. Смажимо з однієї сторони до рум’яності, а потім з іншої.

Готові млинці складаємо навпіл, а потім ще раз щоб утворився трикутник. Готові трикутнички кладемо в пательню до апельсинового соусу та прогріваємо разом із соусом 5 хвилин.

До соусу можна додати 1 ст.л. апельсинового лікеру, коньяку, рому.