Персикове желе із вершкамими

Свята завжди відіграють у нашому житті особливу роль, і кожне свято асоціюється у нас із певним десертом.

У день Святого Валентина, коли в повітрі відчувається любов, хочеться скуштувати щось ніжне, легке, гармонійне і… і пристрасне.  Всі ці вимоги втілюються в желе.

Від множини вибору смаків голова йде обертом. Можете взяти компот із вишні, яблук, малини, полуниці, суміш смаків. Фруктове желе можете поєднати із сметаною або вершками, заливши його шарами.

Основним смаком я обрала – персик. Саме його ніжність, тропічний смак і кислинка ідеально буде поєднуватися із легкістю вершків.

Здавалось би, що желе є найлегшим десертом, але невірні пропорції желатину можуть звести всі зусилля нанівець. Занадто багато желатину – тверда структура, замало – рідке желе. Потрібно відшукати баланс.

Інгредієнти

  • Швидкорозчинний желатин – 12 гр.
  • Холодна вода – 6 ст.л.
  • Персиковий компот – 360 гр.
  • Половинки консервованого персика – 3 шт.  
  • Вершки (33% жирності) – 100 гр.
  • Цукрова пудра – 20 гр.

Швидкорозчинний желатин замочуємо у холодній воді 20 хвилин до його розбухання.

Персиковий компот вливаємо у каструлю. Ставимо на вогонь і доводимо до 80-90 градусів Цельсія. Головне – щоб рідина не закіпила. Якщо ж це сталося, то треба охолодити її. В іншому випадку желейні властивості желатину можуть зникнути і виріб не застигне.

Окрім персикового компоту можна взяти будь-який інший. Можна зварити цукровий сироп – до 360 гр. води додати цукор за смаком та лимонний сік.

До компоту температурою 80-90 градусів Цельсія додаємо розбухлий желатин. Помішуючи, даємо кілька хвилин для розчинення. Охолоджуємо до кімнатної температури.

У ємність для подачі десерту кладемо подрібнений персик. Заливаємо компотом із розчиненим желатином.

Ємність поміщаємо до холодильника на ніч.

Для подачі збиваємо охолоджені вершки із цукровою пудрою. Викладаємо вершки поверх желе.