Лимонний кекс з маком

Це міг би бути звичайний кекс, який я готувала багато разів. Якби не макові зернятка. Але не поспішаймо. Спочатку, на смакові рецептори потрапляє лимонна помадка, яка задає цьому кексу тон. Шовковиста структура м’якоті ніжно тане у роті підсилюючі смак ванільним ароматом. І родзинка – хрускіт зерняток мака, наче запальний вогнеграй робить останній акцент у довершеності.

Інгредієнти

  • Масло (72,5%)– 100 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Цедра одного апельсина
  • Олія – 30 гр.
  • Лимонний сік – 40 гр.
  • Борошно – 175 гр.
  • Розпушувач – 4,5 гр ( 1 ч.л.)
  • Зернята мака – 20 гр. (2 ст.л.)

Помадка

  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Молоко – 2 ст.л
  • Цедра лимона -0,25 ч.л.

Масло із цукром кладемо у діжу комбайна із насадкою вінчик. Збиваємо масу 3 хвилини на високій швидкості.

Додаємо по одному яйця, щоразу збиваючи по 2 хвилини.

Додаємо цедру, олію та лимонний сік. На  середній швидкості комбайна збиваємо 2 хвилини. Олію можна замінити тією ж кількістю масла. Але з оліює кекс виходить м’якішим, ніжнішим та довше буде свіжим.

Додаємо борошно, розпушувач та зернята мака. Перемішуємо на 1-2 швидкості комбайна до однорідності.

Форму розміру 25х10 змащуємо маслом (7 гр). Викладаємо у форму тісто. Випікаємо в розігрітій духовій шафі до 180 градусів Цельсія 40 хвилин.

Стан готовності кексу перевіряємо дерев’яною шпажкою. Протикаємо нею кекс. Із середини тіста шпажка має виходити сухою. Для помадки. У суху глибоку тарілку кладемо цукрову пудру. Додаємо цедру та молоко. Перемішуємо. Якщо помадка, на ваш погляд, виходить густою, то можна розбавити її краплею молока. Замість молока можна взяти сік лимону, апельсину, лайма та воду. Але в цьому випадку суміш може бути не білою, а прозорою.  

Охолоджений кекс до кімнатної температури покриваємо помадкою.