Новорічне печиво

Ніжні, мигдальні, з легким присмаком ванілі та тонкою памадкою з білого шоколаду. Таке печиво ідеально підійде для подарунка дорогій людині.

Інгредієнти

  • Борошно – 120 гр.
  • Мигдалеве борошно 30 гр.
  • Цукор – 20 гр.
  • Ванільний цукор – 8 гр.
  • Розпушувач- 5 гр.
  • Масло – 90 гр.
  • Жовток – 1 шт
  • Сіль – дрібка

Помадка

  • Білий бельгійський шоколад Callebaut – 40 гр.
  • Кокосове масло – 10 гр (1 ч.л.)

У кобмайн з насадкою ножі кладемо борошно, мигдалеве борошно, цукор, ванільний цукор, розпушувач та сіль. Далі масло кімнатної температури та жовток. Вмикаємо комбайн поки тісто не сформується у кулю.

Обгортаємо тісто в харчову плівку і кладемо в холодильну камеру на 30 хвилин.

Тим часом готуємо помадку. Розтоплюємо білий шоколад у мікрохвильовій печі імпульсами по 10 секунд, перемішуючи кожного разу. Додаємо кокосове масло та даємо охолонути. Кокосове масло можна замінити соняшниковою олією без запаху та смаку. Також можна взагалі не додавати масло до шоколаду.

Робочу поверхню та скалку припудрюємо борошном.  Охолоджене тісто розкатуємо у пласт висотою 0,3 см. Вирізаємо формочками заготовки.

Перекладаємо заготовки на деко застелене пергаментом або силіконовим килимком.  

Випікаємо у заздалегідь розігрітій душовій шафі до 180 градусів 7 хвилин. В цьому випадку вони будуть дуже ніжними та м’якими. Можна додати ще 3 хвилини і вони будуть запечені до консистенції печива – хрумкими.

Охолоджене печиво занурюємо у помадку та посипаємо цукровою прикрасою. Для декору можна взяти подрібненими фісташками, сушеною полуницею, малиною тощо.