Тарт з ябуками та прянощами

Цьому рецепту ідеально підходить пісня Justin Timberlake Can’t Stop The Feeling

I got this feeling inside my bones
Це почуття у глибині,
It goes electric, wavey when I turn it on
Воно вмикає хвилі струму у мені.

Там ще герої так енергійно рухаються у такт мелодії. Точно так – жваво і грайливо, ми приготуємо ці тарти.

Спочатку придбаємо листкове тісто в магазині. До нього 4 запашні червоні яблука. Змішаємо корицю, цедру апельсину та ваніль. А потім все запечемо.

Подамо вранці на сніданок. І коли чоловік запитає, киваючи головою: “Що це тут так смакує”.

— Любов та піклування, — відповісте ви, піднявши лівий куток губ в легкій посмішці.

Гарного ранку.

Інгредієнти

  • Листкове дріжджове тісто – 450 гр.
  • Яблука – 4 шт.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Цедра апельсина – 0,5 ч.л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ч.л.
  • Жовток одного яйця.

Тісто розморожуємо. Припудрюємо робочу поверхню і скалку борошном. Злегка розкатуємо пласт тіста до 2 см з кожного боку. Так наші тарти будуть пишніши. Нарізаємо тісто на шматки розміром 10х15. По периметру на відстані в 1 см робимо не глибокі надрізі ножем, щоб при випіканні сік залишався на тарті.

Яблука розрізаємо навпіл. Чистимо серцевину і нарізаємо тонкими шматочками.

У мисці змішуємо цукор, ванільний цукор, корицю, кукурудзяний крохмаль та цедру апельсина.

Кожний шматочок тіста змащуємо жовтком за допомогою кулінарного пензлика. Посипаємо 2 -3 ч.л. сухої суміші. Зверху викладаємо шматочки яблука.

Випікаємо у розігрітій духовій шафі до 180 градусів Цельсія 20 хвилин.