Яблучний тарт

Все більше осінь заявляє свої права, але це не привід сумувати. Чашка трав’яного чаю та щедрий шматок ніжного, соковитого та трошки пристрасного яблучного пирога прикрасить осінній вечір.

Хрустке пісочне тісто, соковиті яблука, які при запіканні виділяють сік та у поєднанні із корицею та цукром втілюються у неперевершений соус. Дрібка цедри апельсина робить останній акцент у доверешеності.

Подивіться на пиріг. Чи це не прекрасно? Яблука кладемо у шаховому порядку і за 35 хвилин краса у нас на столі.

Інгредієнти

Тісто

  • Борошно – 160 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Вода – 1 ст.л. (за необхідності)

Яблука – 4 шт.

Кориця – 1 ч.л.

Цукор – 50 гр.

Ванільний цукор – 10 гр.

Цедра апельсина – 0,5 ч.л.

У глибоку миску кладемо борошно та цукор. Змішуємо. Заморожене тісто тремо на буряковій терці. Щоб було зручніше його терти, рекомендую обваляти його в борошні. Тоді на тертці у Вас не буде залишків масла.

Швидко, у декілька разів перетираємо між долонями масло із борошном та тістом. Додаємо яйце і замішуємо тісто. Якщо тісто не збирається колобком, то необхідно додати 1 с. л. холодної води.

Грудку тіста обертаємо харчовою плівкою та кладемо до холодильної камери на 40 хвилин.  

Яблука розрізаємо навпіл. Чистимо сердцевину та розрізаємо на тонкі шматочки кожну половинку.

Корицю, цукор, ванільний цукор та цедру змішуємо.

Дістаємо тісто з холодильника. Припудрюємо робочу поверхню та скалку борошном. Кладемо грудку тіста та розкатуємо його товщиною у 0,2-0,3 см.

Берем форми діамотром 20 см. та висотою в 1 см. Спочатку формуємо борти форми, а потім видавлюємо формою круг тіста. Пальцями скріплюємо бортик та дно тіста. Протикаємо виделкою тісто у багатьох місцях. Так наша заготовка тіста буде гарно тримати форму та не відніматися хаотично.

Розігріваємо духовий шаф до 180 градусів Цельсія.

Заготовку обережно перекладаємо на деко застелену пергаментом. Потім викладаємо яблука та зверху посипаємо сухою сумішшю прянощів та цукру.

Випікаємо 35 хвилин.