В абетці 33 літері, але єдина, яка вам буде потрібна – лише “м”. Спочатку вона буде зароджуватися у піднебінні, прокочуватися по язику і тихенько народжуватися. Мить і тональність звуку змінюється на щасливо гучне. Невеличка посмішка, хитання головою і все повторюється знову.
Таку реакцію може викликати лише соковито-пряна яблучна начинка з легкою кислинкою домашніх яблук, яка ніжно загорнута у хрумке тісто.
Секрет вдалої випічки – це розкачати тонке тісто та вмістити багато начинки.
Цей рецепт є цікавим ще тим, що у складі тіста немає масла та яєць.
Інгредієнти
Тісто
- Борошно – 250 гр.
- Олія – 60 гр.
- Вода – 120 гр.
- Цукор – 1 ст.л.
- Сіль – дрібка
Начинка
- Яблуко – 500 гр. (без шкірки та серцевини)
- Цукор – 100 гр.
- Вершкове масло – 50 гр.
- Кориця – 1 ч.л.
- Цедра одного апельсина
Жовток для змащування
Для тіста необхідно змішати всі компоненти одразу та вимісити його 5 хвилин. Тісто буде схоже на пластичну масу, яка не липне до рук. Накриваємо харчовою плівкою.
Яблука чистимо від шкірки та серцевини. Нарізаємо дрібним шматочками.
Ставимо пательню на вогонь. Кладемо вершкове масло (можна масло не додавати) та цукор. Після розтавання масла додаємо яблука та піджарюємо їх до пом’якшення. Кришку пательні закривати не потрібно. Зайвий яблучний сік має випарюватися.
Дадаємо корицю та цедру апельсина. Піджарюємо ще дві хвилини та перекладаємо у миску для охолодження до кімнатної температури.
Тісто ділимо на 14 частин десь по 30-35 грам. Кожну частину необхідно тонко розкачати у прямокутник. Тісто не липне до поверхні стола, тому припудрювати робочу поверхню не потрібно. Додаємо столову ложку начинки (без надмірного соку) відступивши кілька міліметрів від країв.