У пекарській справі найбільш нудне для мене – це печиво. В більшості випадків сіре, непривабливе, нічого цікавого на смак та і тісто одноманітне. Не те, що торти, капкейки та сирні пироги із їхнім різноманіттям смаків, начинок, фруктів та декору.
Не думаю, що ваш погляд зупиняється на печиві у вітрині кафе за наявності медівника, тірамісу, панна-котти, чізкейка та еклерів. Правда ж?
Чесно кажучи, я ніколи не замовляла печиво в кафе та і в магазині зрідка його беру.
Я ніколи не смакувала ним. Ніколи не було у мене відчуття вишуканості та тендітності до нього. Воно у мене лежить у закромах, на крайній випадок, коли шаром покоти до чаю.
Одного вечора я сказала собі, що це дуже не справедливо. І зробила печиво, яке ніколи не буде чекати кращого випадку. Ніжна структура з крупинкою до крупинки тіста. З легким ванільним присмаком та чудовою шапочкою з крем-сиру. Гламурності та святковості надасть різнокольорове асорті з цукру.
Інгредієнти
Печиво
- Вершкове масло – 80 гр.
- Цукор – 60 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Яйце – 1 шт
- Борошно – 150 гр.
- Кукурудзяний крохмаль – 6 гр. (1 ч.л.)
- Розпушувач тіста – 4,5 гр (1 ч.л.)
- Сіль – дрібка
Крем
- Крем-сир – 100 гр
- Вершки (33%) – 20 гр.
- Цукрова пудра – 30 гр.
- Барвник гелевий – 1 крапля
Цукрове асорті
До вершкового масла кімнатної температури додаємо цукор та ванільний цукор. Збиваємо міксером на середній швидкості 3 хвилини до об’єднання компонентів та посвітлішення масла.
Додаємо яйце і збиваємо ще 1 хвилину.
Додаємо борошно, кукурудзяний крохмаль (його можна не додавати, але він пом’якшує готове печиво, робить його ніжнішим), розпушувач тіста та сіль. Замішуємо тісто. Воно може липнути до рук. Скатуємо його в шар. Обертаємо у харчову плівку та залишаємо в холодильній камері на 3 години для стабілізації.
Тісто розділяємо на 10 шматочків по 30 грамів. Кожну частину необхідно скатати в маленький шар. Викладаємо на деко з пергаментом. Розплющуємо шарик до висоти в 1 см.
Випікаємо в розігрітій духовій шафі до 180 градусів Цельсія 13 хвилин. Зважайте на час, щоб воно не стало занадто хрустким.
Для кремової шапки змішаємо у формі для збивання крем-сир, вершки та цукрову пудру. Збиваємо на середній швидкості до загущення. Потім додаємо краплю барвника і ще раз збиваємо до однорідності кольору.
Викладаємо крем у кулінарний пакет із насадкою “закрита зірка”. Відсаджуємо крем та посипаємо цукровою посипкою.
Додам, що печиво буде чудово смакувати і без кремової шапочки.