Чізкейк Сан-Себаст’ян

Цей чізкейк має найніжнішу серединку. Кожна частинка – маленька хмаринка, яка м’яко та ніжно тане у роті. Цей пиріг полюбляють в багатьох країнах світу, тому не дивно, що він має стільки назв: чізкейк Сан-Себаст’ян, Баскский чізкейк та спалений чізкейк. Так-так, це все про один пиріг. Справа в тому, що він запікається дуже швидко, але при високій температурі. Тому скоринка у нього досить темна. У зв’язку з тим, що я взяла високу форму, то у мене він не достатньо згорілий як для ідеала. Відзначу, що такого короткого рецепту у мене вже давно не було.

Я додала до пирога цедру апельсину, що не є за класичним рецептом, але правила існують для того щоб їх порушувати. Апельсиновий акцент збагатив вершковий смак пирога та надав неповторного смаку.

Інгредієнти

  • Крем-сир – 250 грн.
  • Цукор – 50 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Жовток яйця – 1 шт.
  • Вершки (33%) – 130 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль (пшеничне борошно) – 10 гр.
  • Ванільний цукор – 5 гр.
  • Цедра половини апельсина.

У миску кладемо всі інгредієнти кімнатної температури і міксером на низькій швидкості перемішуємо до однорідності. Збивати масу не потрібно. Зазначу, що цедру апельсина треба дуже дрібно порізати.

У форму діаметром 15 см вкладаємо пергамент і виливаємо тісто.

Випікаємо у духовій шафі при температурі 220 градусів Цельсія 25 хвилин. Серединка пирога має гойдатися, а краї – схвачені. Сам пиріг має бути засмажений  та мати темну скоринку.

Охолоджуємо при кімнатній температурі та ставимо у холодильник на 6 годин для стабілізації.