Шоколадний тарт з бельгійським шоколадом

Я закохана в цей шоколадний крем. Це вже третій рецепт в якому я його використовую. Проте на цей раз, цю шоколадну ніжність я обрамила хрусткою пристрастю шоколадного коржа.

Корж настільки тонкий, що куштуючи, миттєво розлітається на десятки дрібних крихт. А потім ніжно-шоколадний крем легко огортає кожну крихту, разом, створюючи романтичну гармонію смаків. Дуже чуттєво…

Інгредієнти

Шоколадна основа

  • Вершкове масло – 50 гр.
  • Цукор – 30 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 90 гр.
  • Какао – 15 гр.

Шоколадний крем

  • Молоко – 190 гр.
  • Жовтки – 3 шт.
  • Борошно – 10 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – 10 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Цукор – 40 гр.
  • Бельгійський шоколад – 50 гр.
  • Вершкове масло – 10 гр.
  • А. Вершки 33% жирності – 40 гр.
  • Б. Вершки 33% жирності – 100 гр.

Тарт з шоколадним кремом потребує тривалого приготування. Тому корж та заварну частину крему необхідно приготувати із вечора. До речі, якщо у вас немає часу на ранок приготувати тарт, то в холодильній камері вони можуть пролежати до двох днів. Тісто в морозильній камері – до 3 місяців.

Готуємо основу.

М’яке вершкове масло перетираємо із цукром. Додаємо яйце кімнатної температури до суміші і вінчиком перемішуємо до однорідності. Маса не потребує збивання.

Додаємо борошно та какао і замішуємо тісто. Воно має вийти м’яким та еластичним. Може злегка липнути до рук. Тісто скачуємо в шар. Завертаємо у харчову плівку та кладемо в холодильну камеру на 8 годин для стабілізації.

Одразу готуємо заварну частину крему.

До жовтків додаємо ванільний та звичайний цукор. Розтираємо вінчиком масу до розчинення цукру. Збивати масу не потрібно. Додаємо борошно та кукурудзяний крохмаль. Знову перетираємо вінчиком до однорідності.

Вливаємо молоко до сотейника та ставимо його на вогонь. Доводимо до кипіння.

Тепер гаряче кип’ячене молоко необхідно додати до жовткової маси. Для цього постійно перемішуючи жовткову масу тоненькою цівочкою вливаємо молоко. В іншому випадку є висока ймовірність, що жовтки зваряться.

Потім молочно-жовткову масу переливаємо до сотейника в якому було молоко. Ставимо на маленький вогонь і постійно помішуючи вінчиком по всьому дну сотейника заварюємо масу. Через хвилину маса почне загусати. Проварюємо помішуючи ще хвилину. Прибираємо каструлю з вогню.

В гарячу масу додаємо бельгійський шоколад. І вінчиком розтираємо масу. Якщо ви використовуєте шоколадну плитку, то її необхідно подрібнити на крихти ножем.

Потім додаємо вершкове масло і знову перемішуємо вінчиком до однорідності та розтавання масла.

Беремо 40 грамів вершків 33% жирності і невеличкими партіями додаємо до шоколадної маси одразу перемішуючи вінчиком.

Готову масу перекладаємо у скляну форму. Зверху у контакт з масою кладемо харчову плівку та накриваємо зверху кришкою. Якщо не накрити заварний крем плівкою, то зверху він завітриться і утвориться корка. Ставимо форму на ніч в холодильник для стабілізації.

Після відведеного часу для стабілізації тіста та крему розпочинаємо процес випікання коржа та збираємо тарт.

Припудрюємо робочу поверхню та скалку борошном.

Охолоджене тісто розкатуємо до 0,3 мм. Спочатку вирізаємо коло по формі кулінарного круга (20 см), а потім формуємо борти. Додатково придавлюємо бортик до дна пальцем. Протикаємо тісто у різних місцях веделкою.

 У випадку, якщо форма не роз’ємна, то розкатуємо коло за діаметром форми і вкладаємо його в форму, притискаючи тісто щільно до бортів. Таку форму слід попередньо змазати невеличким шматочком вершкового масла.

Беремо пергамент за діаметром кулінарної форми, зминаємо його і кладемо зверху тіста. Висипаємо зверху горох або інші види бобових. Таким прийомом ми не дамо тісто в духовій шафці піднятися та збережемо формо.

Випікаємо у духовій шафі до 180 градусів Цельсія 13 хвилин. Потім ще 2 хвилини без пергаменту з горохом. Даємо коржу охолонути і витягаємо із форми.

Закінчуємо готувати шоколадний крем.

Беремо охолоджену частину заварного крему і кладемо його в комбайн з насадкою вінчик. Збиваємо на високій швидкості 3-5 хвилин. Маса має стати гладкою та однорідною.

Одночасно ручним міксером збиваємо 100 грамів вершків.

Збиті вершки невеличкими партіями додаємо до шоколадного збитого крему, гарно їх вмішуючи.

Крем перекладаємо у кулінарний мішок із насадкою “трубка” та відсаджуємо його на охолоджений до кімнатної температури корж. Даємо постояти 3 години.