Мус з бельгійським шоколадом

Ніжність, пристрасть та легкість поєдналися щоб створити чуттєвий мус.

В кожній ложечці відчувається спокуса бельгійського шоколаду та ніжність вершків.

Як тільки мус потрапляє на смакові рецептори приємна насолода прокочується по всьому тілу. Очі заплющуються щоб ще більше відчути смак та структуру мусу наче в ньому зачаїлася правда буття.

Десерт обов’язково треба смакувати поряд із люблячою людиною, бо як тільки відкриваєш очі закохуєшся в нього ще дужче. Не знаю в чому секрет цього мусу. Але його варто спробувати.  

Інгредієнти

  • Молоко – 190 гр.
  • Жовтки – 3 шт.
  • Борошно – 10 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль – 10 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Цукор – 40 гр.
  • Бельгійський шоколад – 50 гр.
  • Вершкове масло – 10 гр.
  • А. Вершки 33% жирності – 40 гр.
  • Б. Вершки 33% жирності – 100 гр.

До жовтків додаємо ванільний та звичайний цукор. Розтираємо вінчиком масу до розчинення цукру. Збивати масу не потрібно. Додаємо борошно та кукурудзяний крохмаль. Знову перетираємо вінчиком до однорідності.

Вливаємо молоко до сотейника та ставимо його на вогонь. Доводимо до кипіння.

Тепер кип’ячене молоко необхідно додати до жовткової маси. Для цього постійно перемішуючи жовткову масу тоненькою цівочкою вливаємо молоко. В іншому випадку є висока ймовірність, що жовтки зваряться.

Потім молочно-жовткову масу переливаємо до сотейника в якому було молоко. Ставимо на маленький вогонь і постійно помішуючи вінчиком по всьому дну сотейника заварюємо масу. Через хвилину маса почне загусати. Проварюємо помішуючи ще хвилину. Прибираємо каструлю з вогню.

В гарячу масу додаємо бельгійський шоколад. І вінчиком розтираємо масу. Якщо ви використовуєте шоколадну плитку, то її необхідно подрібнити на крихти ножем.

Потім додаємо вершкове масло і знову перемішуємо вінчиком до однорідності та розтавання масла.

Беремо 40 грамів вершків 33% жирності і невеличкими партіями додаємо до шоколадної маси одразу перемішуючи вінчиком.

Готову масу перекладаємо у скляну форму. Зверху у контакт з масою кладемо харчову плівку та накриваємо зверху кришкою. Якщо не накрити заварний крем плівкою, то зверху він завітриться і утвориться корка. Ставимо форму на ніч в холодильник для стабілізації.

Беремо охолоджений крем і кладемо його в комбайн з насадкою вінчик. Збиваємо на високій швидкості 3-5 хвилин. Маса має стати гладкою та однорідною.

Одночасно ручним міксером збиваємо 100 грамів вершків.

Можна спочатку збити вершки, а потім в тій же ємності збивати і шоколадний крем, але не навпаки.

Невеличкими партіями додаємо до шоколадного збитого крему збиті вершки, гарно їх вмішуючи. Розливаємо по формам і даємо стабілізуватися 2-3 години. Можна і на ніч.