Панкейки зі шпинатом

Я обожнюю панкейки на сніданок. В принципі, як на обід, так і на вечерю. Поїдання їх схоже на захопливу гру. Складаю пухкенькі панкейки гіркою так, щоб вона не завалилась.  Беру пляшечку кленового сиропу, заплющую одне око і починаю поливати гірку. Структура панкейку схожа на губку, яка залюбки вбирає солодку насолоду. Розплющую око. Оцінюю проведену роботу. Так, ось скраєчку пропустила місце. Ще одна крапля. Ідеально. Зверху кладу полуницю та лохину. Зелений чай вже заварився в чашці і чекає своєї черги. Виделка без особливого натиску відділяє бажаний вологий шматок панкейку і …Ну, ви самі зрозуміли, що відбувається далі. Знаєте, що найважче в “панкейк справі”. Я, прям відчуваю, що ви закотили очі і кричите: “звичайно, це ж справа з тістом”. Так от, як досвідчена панкейкиня, стверджую, що найважче — це обрати смакові добавки. А їх сила-силенна: вершкове масло, збиті вершки, джеми, варення, ягоди, цитрусові тощо. Моя порада. До біса, той вибір. Полийте все кленовим сиропом, додайте зверху збиті вершки і закидайте гірку жменями ягід.

Інгредієнти

  • Борошно – 200 гр.
  • Молоко – 200 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль- дрібка
  • Вінільний цукор – 10 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Лимонна кислота – 0,25 ч.л.
  • Шпинат – 20 гр.

Якщо шпинат заморожений, то його необхідно розморозити та віджати зайву рідину. В замороженому вигляді шпинат потрібно брати 30-40 грамів.

Якщо шпинат свіжий, то його листя необхідно розтерти в ступці до стану каші.

В чашу блендера вливаємо молоко, та олію. Додаємо яйце та м’якіть шпинату. Вмикаємо блендер на середній швидкості на 3-4 хвилини. Потім додаємо борошно, цукор, ванільний цукор, сіль, соду та лимонну кислоту. Вмикаємо блендер на середній швидкості щоб всі інгредієнти об’єдналися. Маса має бути схожа на густу сметану. Даємо суміші відпочити 15 хвилин. За цей час виділиться глютен та розтане лимонна кислота.  

На суху сковорідку кладемо 2 ст. ложки тіста. Смажимо на одному боці доки не з’являться бульбашки, а потім перевертаємо на другий бік.